2024.03.19, Kedd
Újabb fontos útszakasz újul meg Zuglóban: elkezdődhet a Vezér utca felújítása
Fotó: bkk.hu

Újabb fontos útszakasz újul meg Zuglóban: elkezdődhet a Vezér utca felújítása

magyarepitok.hu, bkk.hu

2022.06.07. 18:30 - Füzi Nikolett

A Colas Út munkájával a jelenleginél zöldebb és biztonságosabb lesz a XIV. kerületi Füredi utca és a Fogarasi út közötti több mint 800 méteres útszakasz.

Hirdetés

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, június elején ért véget a zuglói Róna utca Szugló utca és Erzsébet királyné útja közötti 1,2 kilométeres szakaszának felújítása, ezúttal pedig újabb jelentős útfejlesztés valósulhat meg a városrészben: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beruházásában elkezdődhet a felújítás a XIV. kerületi Vezér utcában is. A projekt kivitelezését a közbeszerzési eljáráson nyertes Colas Út Zrt. végzi el - derült ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Ahogyan az a BKK közleményében is olvasható, a megállapodásának köszönhetően hamarosan elkezdődhet a helyszíni kivitelezési munkák előkészítése, a munkaterület átadására pedig várhatóan a nyáron kerül sor. A korszerűsítés nettó 927,6 millió forintból valósul meg.

 

Térkép: bkk.hu

 

A zöldövezet mellett új parkolókat és kerékpársávot is kialakítanak

A projekt keretén belül jelentős változások történnek a több mint 800 méteres zuglói útszakaszon, ahol a két forgalmi irányt jelenleg is középen kialakított parkolók választják el egymástól.

A korszerűsítés során a Colas Út munkájával teljesen megújul a Vezér utca burkolata, továbbá átépítik a Fogarasi úti csomópontot is. Mindemellett elvégzik a szükséges közműkiváltásokat, korszerűsítik a közvilágítást, valamint újakra cserélik a trolifelsővezeték-hálózat oszlopait.

Ugyanakkor más feladatok is megvalósulnak: a Vezér utcán megszűnik egy-egy forgalmi sáv, parkolót és kerékpársávot alakítanak ki, új járdákat építenek, illetve taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal is biztosítják majd az akadálymentes és biztonságos közlekedést.

Ezen felül egy nagyobb zöldövezet kialakítására is figyelmet fordítanak, a felújítás következtében 5906 négyzetméteren végeznek füvesítést, továbbá közel 50 darab fát, valamint 8300 cserjét is elültetnek a beruházás során.

A BKK eredményes közbeszerzési eljárást folytatott le két további út korszerűsítésére is, így a szerződéskötési moratórium letelte után idén indulhat a budafoki körforgalom- és kerékpárút-építés, valamint az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása is. Jelenleg a Hungária körút egy szakasza újul meg.

A munkálatok várhatóan 2023 tavaszára fejeződnek be.

 

Kép: bkk.hu (A fotógalériában szereplő ábrák a felújítás előtti és a tervezett állapotot mutatják.)

 

Galéria

ÚtépítésColasBKKBudapestZuglóútfelújításcsomópont

Hírlevél

Hirdetés