2024.04.24, Szerda
Így halad a veszprémi elkerülő – beemelték a portálszerkezetet

Így halad a veszprémi elkerülő – beemelték a portálszerkezetet

vehir.hu; magyarepitok.hu

2022.10.13. 09:47 - Bíró Beáta

Ha az időjárás is segíti a munkálatokat, legkésőbb január elején a teljes felújított 7,5 kilométeres szakaszt és a három csomópontot is használhatják az autósok.

Hirdetés

Egy hétig forgalmirend-változás lép életbe a 8. számú úton a veszprémi körgyűrű építése miatt – adta hírül a vehir.hu. Október 12-étől a koronaélen kívüli részek helyreállítása miatt lezárják a Veszprém felé haladó sávot a 44+600 és 47+300 kilométer szelvények között, a bányabejáró nyitva marad a lezárás ideje alatt. A portálszerkezetet már beemelték, a daruzási fázisok idejére időszakosan megállították a forgalmat.  

 

Forrás: NIF Zrt.

 

A beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a STRABAG Építő Kft. kivitelezésében valósul meg a 8. számú főút Veszprém déli elkerülő I. üteme a Litéri és Füredi csomópontok között.

Az egybefüggő 7,5 km hosszú útszakasz építése egyidőben, két külön tervezési szakaszban készül el és több mint 25 milliárd forintos hazai forrásból valósul meg. A fejlesztés keretében külön szintű csomópontokat alakítanak ki, illetve a korábbi kétsávos és 2+1 sávos szakaszokat egyaránt négysávosra bővítik.

 

 

A beruházó NIF Zrt. korábbi tájékoztatásából kiderült, a Füredi csomópontot – melynek egy fontos részelemét már június végén átadták a forgalomnak – októberben már teljes egészében is használhatják a közlekedők.

Decemberben pedig – ha az időjárás is segíti a munkálatokat -, az autósok már mindhárom érintett csomópontot és a 7,5 kilométeres, 2x2 sávos útszakaszt is használhatják, teljes hosszában.

 

ÚtépítésStrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Veszprém8-as főútBalatonfüredLitér

Hírlevél

Hirdetés