2024.03.19, Kedd
Újabb ugrás a 8-as út fejlesztésében

Újabb ugrás a 8-as út fejlesztésében

magyarepitok.hu

2022.06.30. 08:51 - Bíró Beáta

Átadták a veszprémi elkerülő Füredi úti csomópontját. Az érintett szakaszt a STRABAG kivitelezi.

Hirdetés

Már használhatják a 8-as főút megújult veszprémi Füredi úti külön szintű csomópontját, amely egyelőre Veszprém–Balatonfüred és a Balatonfüred–Veszprém keresztirányban lesz járható, valamint a Székesfehérvár irányából érkező autósok hajthatnak rá a 8-as út felől a felüljáróra Balatonfüred felé.

 

 

A Veszprém déli elkerülő I. ütemében a litéri és a Füredi úti csomópont között 7,5 kilométeren újul meg az út 25 milliárd forintból, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és a STRABAG kivitelezésében.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kiemelte:

a 8-as főút Veszprém környéki szakaszainak megújításánál alapvető szempont, hogy a már elkészült részeket minél hamarabb birtokba vehessék a közlekedők. Így tettek az Almádi úti csomóponttal is tavaly, valamint a Litéri és a veszprémi Budapest úti csomópont között elkészült kétszer két sávos szakasszal is. A most átadott Füredi úti csomópont után folyamatosan adják át a további lehajtókat is.

 

Nyul Zoltán (j)

 

A beruházás a balatoni közlekedésre is jó hatással lesz  

A nagyszabású dunántúli fejlesztésben a veszprémi elkerülő dugókat okozó kereszteződéseiben, a Litéri és a Füredi csomópont közötti 7,5 km-es szakaszt fejlesztik úgy, hogy külön szintű csomópontokat alakítanak ki, valamint a korábbi kétsávos és 2+1 sávos szakaszokat egyaránt négysávosra bővítik.

Ezen a projekten belül 2021 decemberében már elkészült az első szakasz a Litéri csomópont és a Budapesti csomópont között (erről lapunk is beszámolt): mintegy két kilométeren kétszer kétsávos út épült a beruházásban.

 

 

Galéria

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)StrabagVeszprémBalatonfüred8-as főút

Hírlevél

Hirdetés