2024.04.25, Csütörtök
Így folytatódik az útfelújítás Újpalotán
Fotó: BKK/Nyirő Simon, Grafika: BKK

Így folytatódik az útfelújítás Újpalotán

magyarepitok.hu, BKK

2023.02.16. 12:30 - Kolinek Nóra

Az STR Mély- és Magasépítő kivitelezésével megvalósuló szakaszokon forgalmi változások lépnek életbe.

Hirdetés

Ütemezetten halad az útfelújítás a XV. kerületi Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában, ezzel egy időben a Szentmihályi út egy részét is korszerűsítik – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2023. február 16-i közleményében.

A projekt a BKK beruházásában, a Strabag csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. munkájával valósul meg.

A 2022 szeptemberében kezdődött munka során

  • megújítják az útpályaszerkezetet az Erdőkerülő utcában, a Zsókavár utcában felújítják a burkolatot, a Szentmihályi út csaknem 225 méteres szakaszán pedig kicserélik a kopóréteget;
  • három új gyalogátkelőhelyet alakítanak ki;
  • akadálymentesítik a 69-es villamos Fő téri megállóhelyét;
  • korszerűsítik a közvilágítást, több helyen felújítják a járdákat, illetve taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítják az akadálymentes és biztonságos közlekedést; továbbá
  • 25 új fát, valamint több mint 6500 cserjét ültetnek.
Grafika: BKK

A 69-es villamos már akadálymentes peronok mellett áll meg

A tájékoztatás szerint szabadban végzett munkák – a szakági szabványoknak és előírásoknak megfelelően – a kivitelezésükre alkalmas időjárási körülmények között folytatódnak. Tovább halad majd az érintett útszakaszok felújítása, a járdaépítés, aztán következik a gyalogos-átkelőhelyek kialakítása, a közvilágítás korszerűsítése és a növénytelepítés.

Fotó: BKK/Nyirő Simon

A kivitelezés szükségszerűen forgalomkorlátozásokkal, illetve ideiglenes változásokkal jár: az Erdőkerülő utca 2023. február 20-ától, hétfőtől újra egyirányú lesz a Szentmihályi úttól a Zsókavár utca felé. A vasárnapról hétfőre virradó éjszakától az érintett közösségi közlekedési járatok – várhatóan a munkák nyári befejezéséig – módosított útvonalon járnak. A változásokról a BKK honlapján lehet tájékozódni.  

A Nyírpalota úton és a Szentmihályi úton a BKK tavaly ősszel három ideiglenes megállóhelyet alakított ki, és egyet átépített a megváltozott útvonalon közlekedő, így a Fő tér, az Erdőkerülő utca, az Erdőkerülő utca 27. és a Szentmihályi út megállóhelyet nem érintő buszoknak. A 69-es villamosok tavaly decembertől már a megújult és akadálymentes Fő téri peronok mellett állnak meg.

ÚtépítésSTR Mély- és Magasépítő Kft.StrabagBudapestÚjpalotaBKKútfelújításakadálymentesítés

Hírlevél

Hirdetés