2024.03.19, Kedd
Útfejlesztés kezdődött Bátonyterenyén
Illusztráció: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Útfejlesztés kezdődött Bátonyterenyén

magyarepitok.hu

2023.03.27. 08:12 - Bíró Beáta

A Nógrád vármegyei városban meghosszabbítanak egy utat és járdát is építenek.

Hirdetés

Közbeszerzési eljárás keretében, önállóan nyerte el a Csokonai út meghosszabbítását a HE-DO csoport Bátonyterenyén. Az új út a Határ utcát és a Klapka utcát köti össze a Kisterenye-Csente városrészben – írja beszámolójában a kivitelező cég. A városvezetés már régóta tervezte a fejlesztést, amellyel egyszerűbbé válik a lakóövezetben élők közlekedése. A projekt idén júniusban ér véget.

 

Miután a beruházó önkormányzattal megkötötték a szerződést, a szakemberek rögtön nekiláttak a munkálatok előkészítésének.

A munkaterület átvételét követően elkezdték az infrastrukturális szakfelügyeleti egyeztetést, a geodéziai kitűzést, az ideiglenes forgalomtechnika kialakítását, amit a kivitelezéshez elengedhetetlen dokumentumok megrendelői jóváhagyása követett - mondta Reichardt Jenő főépítésvezető.

A konkrét munkavégzés március 20-án indult.

A bontási, területi előkészítési és földmunkák után az út pályaszerkezeti rétegeinek kivitelezése következik, majd a HE-DO csapata a járda és vízelvezetési feladatokat végzi el. A projekt utolsó fázisában a szakemberek megépítik az út kopórétegét, befejezik a tereprendezést és kihelyezik a végleges forgalomtechnikai elemeket.

  

ÚtépítésHE-DOútépítésNógrád vármegyeBátonyterenye

Hírlevél

Hirdetés