2024.04.19, Péntek
Átfogó útfejlesztések indultak meg áprilisban az ország délkeleti csücskében
Illusztráció - Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Átfogó útfejlesztések indultak meg áprilisban az ország délkeleti csücskében

mti

2023.04.18. 15:20 - Hegedűs Gergely

A munkaterületeket hétfővel bezárólag mindenhol átadták a kivitelező Duna Aszfaltnak, illetve SWIETELSKY Magyarországnak; a Magyar Közút beruházásai várhatóan nyárig befejeződnek.

Hirdetés

Két és félmilliárd forintból, hat helyen, összesen 14 kilométeren újulnak meg utak Békés vármegyében - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-t.

Az összeg az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) úgynevezett maradványforrásából származik. A munkaterületeket április 17-ig mindenhol átadták a kivitelezőknek, akiknek 60, illetve 90 napjuk van a befejezésre, így várhatóan július-augusztusra újulnak meg az utak - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.


A Kevevermes-Orosháza összekötő út kapja a legnagyobb fejlesztést

A Szarvas és Orosháza közti, 4404-es számú út csaknem 3 kilométerét mintegy bruttó 548 millió forintból a SWIETELSKY Magyarország Kft.; míg a Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes közti, 4642-es úton 1,34 kilométert bruttó 288 millió forintból szintén ez a cég újítja fel.

A térségben a Duna Aszfalt Zrt. lesz a másik kivitelező a további útfejlesztéseken, miután a 4434-es számú, Gyula-Pitvaros-Makó összekötő út több mint egy kilométerét (bruttó 294 millió forint), valamint a Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza közti 4429-es út csaknem 5 kilométerét (565 millió forint) teszi rendbe.

Szintén a vármegye közlekedését fejleszti a Duna Aszfalt kivitelezésében megvalósuló két projekt, amelykről a múlt pénteki sajtótájékoztató alapján már beszámoltunk:

  • a 4252-es jelű Sarkad-országhatár összekötő út 2,2 kilométeres szakasza bruttó 499 millió forintból;
  • a 4219 jelű Furta-Gyula összekötő út 1,5 kilométeres szakasza bruttó 372 millióból újul meg.   
ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.GyulaMakóSzentesSzarvasOrosháza

Hírlevél

Hirdetés