2024.04.23, Kedd
Jelentős előrelépés a kőbányai kerékpárutak fejlesztéseiben
Fotó, térkép: BKK

Jelentős előrelépés a kőbányai kerékpárutak fejlesztéseiben

magyarepitok.hu, he-do.hu

2023.04.26. 15:28 - Szabó Ákos

Idén nyáron vehetik birtokba a két keréken közlekedők a X. kerület kerékpárút-hálózatának új szakaszait, a HE-DO is dolgozik a projekten.

Hirdetés

Jelentős kerékpáros fejlesztések valósulnak meg a budapesti Kőbányán, derül ki a munkálatokban részt vevő HE-DO Csoport információiból. Mint a cég a beruházó Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményét kibővítve írja, a fejlesztés a környéken élők számára megkönnyítheti a mindennapi ügyintézést és munkába járást, így tovább nőhet az alternatív közlekedési formák térhódítása Budapesten, és élhetőbbé válhat a kerület

 

A BKK még ennél a fejlesztésnél is bővebb térképe

 

A munkálatok összesen 16 utcát érintenek a fővárosi kerületben

A HE-DO csoport szakemberei 2022. december 14-én vették át a munkaterületeket. A kiviteli tervekben szerepel új kerékpárutak, illetve kerékpáros sávok létesítése és már meglévők felújítása, a szükséges burkolati jelek felfestése, táblázása, illetve az övezeti sebességcsökkentés keretében a kerékpárosok védelmére szolgáló forgalomcsillapító szigetek kialakítása is. A munkálatok összesen 16 utcát érintenek a fővárosi kerületben.

A kőbányai kerékpárút-hálózat hiányzó szakaszainak kiépítésével gyors és biztonságos kapcsolatok jöhetnek létre a kerületen belül és más városrészekkel.

Így csaknem 10-15 perc alatt elérhetők lesznek a Kőbánya központjában lévő köz- és oktatási intézmények, a Szent László tér, üzletek, a jelentősebb közlekedési csomópontok és a kerület zöld övezetei – Óhegy park, Rákos-patak – is.

 

A szomszédos kerületekhez is kapcsolódik a hálózat

A tervekben szereplő kerékpáros szakaszok összekötik a X. kerületet a szomszédos kerületek már meglévő hálózataival. Az Örs vezér téri, a Határ úti, valamint a kőbánya-kispesti főbb közösségi közlekedési csomópontokhoz, valamint az ott lévő bevásárlóközpontokba negyedórán belül, míg a Kálvin térre akár 25 perc alatt el lehet jutni a Kőbányai út mentén.

ÚtépítésHE-DOBKKKőbányakerékpárút

Hírlevél

Hirdetés