2024.04.20, Szombat
A HE-DO munkájával egyszerűbbé válik a Bátonyterenyén élők közlekedése
hedo.hu

A HE-DO munkájával egyszerűbbé válik a Bátonyterenyén élők közlekedése

HE-DO

2023.06.01. 08:01 - Kolinek Nóra

A Határ utca és a Klapka utca összekötését idő előtt fejezte be a vállalat.

Hirdetés

A Nógrád vármegyei Bátonyterenye Kisterenye-Csente városrészében hosszabbította meg a HE-DO csoport a Csokonai utat, amely a Határ utcát és a Klapka utcát köti össze. A város önkormányzata által kiírt közbeszerzést az építőipari vállalat önállóan nyerte meg – olvasható a vállalat honlapján.

A kedvező körülményeknek, például az időjárásnak köszönhetően a lakóövezetben történő útépítést közel egy hónappal korábban be tudta fejezni a HE-DO. Az eredeti tervek szerint a munkálatok 2023. június 7-ig tartottak volna, ám az átadás-átvételi eljárást már május 9-én lezárták.

A szerződést 2023. március 9-én írták alá, ezután elkezdték az infrastrukturális szakfelügyeleti egyeztetést, a geodéziai kitűzést, az ideiglenes forgalomtechnika kialakítását. Ezt követte a kivitelezéshez elengedhetetlen dokumentumok megrendelői jóváhagyása ismertette a projekt elejét Reichardt Jenő főépítésvezető.

Ahogy korábban is megírtuk, a konkrét munkavégzés március 20-án kezdődött el.

„A bontási, területi előkészítési és földmunkák után az út pályaszerkezet rétegeinek kivitelezése következett, majd elvégeztük a vízelvezetési és járdához kapcsolódó feladatokat. Az utolsó fázisban megépítettük az út kopórétegét, befejeztük a tereprendezést és elhelyeztük a végleges forgalomtechnikai elemeket” — mondta Reichardt Jenő.

Bátonyterenyén régóta tervezték a Határ utca és a Klapka utca összekötését, amellyel egyszerűbbé válik a lakóövezetben élők közlekedése.

ÚtépítésHE-DOBátonyterenyeNógrád vármegye

Hírlevél

Hirdetés