2024.05.30, Csütörtök
Folytatódik a zalai határmenti kerékpáros úthálózat fejlődése
Illusztráció

Folytatódik a zalai határmenti kerékpáros úthálózat fejlődése

magyarepitok.hu

2023.11.15. 16:12 - Szabó Ákos

Újabb 3,1 kilométernyi pályát adtak át.

Hirdetés

Kerkateskándot, Lovászit és Tornyiszentmiklóst köti össze az az új, több mint három kilométeres kerékpárút, amelyet a Zala Vármegyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából építtetett, a térségben már meglévő kerékpárutakhoz kapcsolódva – tájékoztatott az önkormányzat. Mint korábban megírtuk, a fejlesztést két részprojektre bontva a szombathelyi központú Inter Mobility Kft. kivitelezte.

A több mint 434 millió forintból mostanra megvalósult 3,1 kilométeres kerékpárút-fejlesztés folytatása a Lentit, Kerkateskándot, Szécsiszigetet és Csömödért érintő, korábban elkészült 10,3 kilométeres bicikliútnak.

A projekt célja a települések közötti kerékpáros-turisztikai útvonal kialakítása volt, melynek eredményeként a helyi, térségi jelentőségű kulturális, épített és természeti örökség turisztikai hasznosításából eredően élénkülhet a gazdaság és növekedhet a foglalkoztatás.

 

 

Még nem értek véget a beruházások

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult, Zala két keréken elnevezésű projekt további folytatásaként Letenye, Becsehely, Tornyiszentmiklós, Dobri, Kerkaszentkirály, Muraszemenye és Murarátka elérését biztosító újabb fejlesztés is indul, amelynek terveit még idén benyújtják engedélyeztetésre.

Ez a beruházás 22 szakaszban 25 kilométernyi újonnan épülő vagy kijelölt bicikliút kialakítását jelenti.

A közlemény arra is kitér, hogy a szlovén határ menti kerékpáros fejlesztések szorosan kapcsolódnak a szlovéniai Lendva és Pince között megépítendő új kerékpárúthoz. A jogerős építési engedéllyel már rendelkező út műszaki átadása 2025 elejére várható.

ÚtépítéskerékpárútInter Mobility Kft.LovásziTornyiszentmiklós

Hírlevél

Hirdetés