2024.03.28, Csütörtök
Az egyik kerékpárút a tervezési, a másik már kivitelezési szakaszba lépett az átfogó zalai programban

Az egyik kerékpárút a tervezési, a másik már kivitelezési szakaszba lépett az átfogó zalai programban

mti, magyarepitok.hu

2023.03.13. 10:12 - Hegedűs Gergely

Zala vármegye határközeli térségében egy észak-déli irányú és egy kelet-nyugati kerékpáros fejlesztés is megvalósul.

Hirdetés

Kerkateskándot, Lovászit és Tornyiszentmiklóst köti össze az az új kerékpárút, amelyet a Zala vármegyei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából építtet, folytatva a térségben korábban megkezdett kerékpárút-fejlesztést.

Az önkormányzat az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a több mint 434 millió forintból megvalósuló, észak-déli irányú projektben Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között 3,1 kilométer hosszan épül aszfaltozott kerékpárút a kivitelezésre adott 200 nap alatt. A nyilvános közbeszerzési adatok szerint a projektet két részprojektre bontva a szombathelyi központú Inter Mobility Kft. kivitelezi.

Ez az építkezés folytatása a Lentit, Kerkateskándot, Szécsiszigetet és Csömödért érintő, már elkészült több mint 10,3 kilométeres kerékpárútnak.


Összesen 22 szakaszban jön létre a 25 kilométernyi új bicikliút

A Zala két keréken elnevezésű projekt további folytatásaként valósul meg a horvát-magyar, továbbá a szlovén-magyar határ mentén a Becsehely, Letenye, Murarátka, Muraszemenye, Kerkaszentkirály, Dobri és Tornyiszentmiklós kerékpáros elérését biztosító újabb fejlesztés, amelynek tervezési szerződését március 1-jén írták alá. A beruházás 22 szakaszban 25 kilométernyi új bicikliút kialakítását tartalmazza.

A zalai önkormányzat közölte azt is, hogy a határ menti kerékpáros fejlesztések szorosan kapcsolódnak a szlovéniai Lendva és Pince között megépítendő, már jogerős építési engedéllyel rendelkező új kerékpárúthoz. Ennek a kivitelezésre szóló közbeszerzési eljárása jelenleg tart, az út műszaki átadása 2025 elejére várható.

ÚtépítéskerékpárútTornyaszentmiklósLovásziKerkateskándInter Mobility Kft.

Hírlevél

Hirdetés