2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A HE-DO kivitelezésében megújul a Bodrogkeresztúr-Sárospatak összekötő út egyik szakasza
He-do.hu

A HE-DO kivitelezésében megújul a Bodrogkeresztúr-Sárospatak összekötő út egyik szakasza

He-do.hu

2023.12.04. 08:01 - Kürti Krisztián

A meglévő burkolat kiszélesítése után Sárazsadány határán átereszt cserélnek, majd két rétegű aszfaltozás és padkaépítés esedékes.

Hirdetés

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei útfejlesztésről számol be honlapján a HE-DO: a 3801-es jelű út felújítása során a Bodrogkeresztúr-Sárospatak összekötő út Sárazsadány és Bodrogolaszi közötti szakaszát újítják meg.

Vidó Zoltán főépítésvezető elmondta, hogy a kétoldali padka lenyesését követően a 14+600 – 16+475 kilométer szelvények között a meglévő burkolat széleit megerősítették, amellyel párhuzamosan elkészült a kétoldali vízelvezető árkok kitisztítása és rendezése is. Az áteresz átépítését követően kiegyenlítő aszfaltréteget építettek be a teljes felületre. Most az átereszhez csatlakozó árkok burkolása, illetve az elvezető árok építése zajlik, majd az aszfalt kopóréteg, valamint a kétoldali útpadka építése következik, végül a jelzőtáblák kihelyezése zárja a kivitelezést.

Több mint 5 éve tervezett felújítási folyamat ér véget decemberben

Ahogyan még 2018-ban beszámoltunk róla, 5 évvel ezelőtt 21 útfelújítás vette kezdetét Borsod és Heves vármegyében, összesen 2,1 milliárd forint értékben. A projekt listáján a 3801-es Bodrogkeresztúr - Sárospatak összekötő út is szerepelt, 17+868 - 21+179 km paraméterekkel.

A 3801-es út több szakaszát már felújították, az aktuális munkálatok végeztével teljes mértékben biztonságos és kényelmes közlekedés lesz Bodrogkeresztúr és Sárospatak között, valamint az érintett településeken élő és átutazó utasok számára.

A beruházás az Építési és Közlekedési Minisztérium által biztosított forrásból valósul meg, amellyel a tervek szerint még ebben a hónapban elkészül a HE-DO.

ÚtépítésHE-DOBodrogkeresztúrSárospatak

Hírlevél

Hirdetés