2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Több mint 2 kilométeres új úttal nyert új autópálya-kapcsolatot Kecskemét
Fotók: kecskeméti önkormányzat

Több mint 2 kilométeres új úttal nyert új autópálya-kapcsolatot Kecskemét

magyarepitok.hu

2023.12.18. 15:09 - Hegedűs Gergely

A Colas Út Zrt. által kivitelezett közútfejlesztés részben új út kiépítését, részben egy meglévő út szélesítését és megerősítését tartalmazta. Emellett többek közt kerékpárút, zajvédő falak és egy új csomópont is létesült.

Hirdetés

Lezárult a Kecskeméthez tartozó Hetényegyháza bekötése az M5-ös autópályába – derült ki a vármegyeszékhely közleményéből. Az uniós forrásokból megvalósított beruházásban Kecskemét legnyugatibb városrészéhez a Colas Út Zrt. kivitelezésében épült meg a közúti kapcsolat.

A kecskeméti önkormányzat a TOP keretében 1,937 milliárd forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a projekt megvalósítására. A támogatás mértéke 100 százalékos.


Egy kerékpárút is épült a közeli temetőig

A projektben mintegy 2,2 km hosszan történt közútfejlesztés: ez részben új útszakasz kiépítését, részben egy meglévő aszfaltút 4 méterről 6 méterre történő szélesítését és megerősítését tartalmazta.

A beruházás keretében épített 2,2 km hosszú út mentén 200 fa és 1000 cserje elültetése történt.

A Hetényegyháza közvetlen autópálya kapcsolatát megteremtő projektben sor került egy új csomópont kiépítésére is a Helikon utcánál.  A Helikon utcától a temetőig (az alábbi térképen zölddel jelölt terület), több mint 500 méter hosszúságban önálló, 1,5 méter széles közös gyalogút-kerékpárút is létesült.


Úk kapubehajtók és zajvédőfalak segítik a lakosokat

Az út keresztezi a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalat, így a munkálatok során a vasúti átjáró felújítására is sor került, megtörtént továbbá a távközlési, elektromos közmű és a meglévő ívóvízvezeték kiváltása is, illetve bővült a terület közvilágításának kiépítettsége is.

A lakosság érdekében támfalak és a belterületi részen zajvédőfalak épültek 2 méter magasságban. A földúti csatlakozások kapcsolati szakaszainak kiépítése mellett a területen lévő lakóingatlanok előtt szilárd burkolatú kapubehajtók épültek egységesen 4 méter szélességben.

ÚtépítésColasKecskemétM5-ös

Hírlevél

Hirdetés