2024.07.16, Kedd
Újabb dunántúli települések infrastruktúráját fejlesztik
Illusztráció (genesiswatertech.com)

Újabb dunántúli települések infrastruktúráját fejlesztik

magyarepitok.hu

2018.12.01. 14:15 - Szabó Ákos

A Szabadics kivitelezésében a Balaton északnyugati sarka felett fekvő Királyszentistván és Litér szennyvíztisztító hálózata bővül mintegy 400 millió forintból. Az utóbbi időben az Euroaszfalt, a Betonútépítő, a Duna Aszfalt, illetve a Mészáros és Mészáros is hasonló projektekbe kezdett.

Hirdetés

Tovább folytatódik a vízügyi infrastruktúra-projektek sorozata az ország nyugati részében: a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) újabb fejlesztésére találtak kivitelezőt. Most a Veszprém megyei Királyszentistván, a település agglomerációja, illetve a szomszédos Litér jár jól: az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával nettó 407 millió forintból építkezhet a zalai érdekeltségű Szabadics Zrt. - derül ki a közbeszerzési adatokból.

 

Illusztráció (magyarepitok.hu/Bernát Benjámin)

A beruházásban a litéri önkormányzati tulajdonú, de Királyszentistvánban található szennyvíztisztító telep biológiai tisztítókapacitását 4940 lakosegyenértékűre növelik. Ehhez a komplexumban újreaktor térfogatokat alakítanak ki, korszerű tisztítási technológia alkalmazásával.

 

Folyamatosan fejlődik Magyarország közműhálózata

A Szabadics az elmúlt hónapokban több helyen is belekezdett a dunántúli vízügyi infrastruktúra modernizációjába, valamint bővítésébe:

Ugyanekkor hasonló projekteket vállalt el az utóbbi időszakban többek között az Euroaszfalt Kft. és a Betonútépítő Zrt. a szintén dunántúli Ormánságban, a Mészáros és Mészáros Kft. ugyancsak az Euroaszfalttal közösen Közép- és Kelet-Magyarországon, illetve egy külön projektben Heves megyében; valamint Bács-Kiskun megyében a Duna Aszfalt Kft. is.

Duna Aszfalt Zrt.EuroAszfalt Kft.Szabadics Zrt.VízgazdálkodásivóvízKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)szennyvízNemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft (NFP)Mészáros és Mészáros Kft.Betonútépítő Zrt.közművekKirályszentistvánLitér

Hírlevél

Hirdetés