2024.03.29, Péntek
Tovább fejlődik Heves megye szennyvízhálózata
Illusztráció

Tovább fejlődik Heves megye szennyvízhálózata

magyarepitok.hu

2018.10.04. 14:42 - Veres Ida

A Mészáros és Mészáros, illetve az Euroaszfalt kivitelezésében újabb három települést vonnak be a KEHOP szennyvízelvezetési programjába.

Hirdetés

Szennyvíztisztító telep és csatornahálózat fejlesztés történik a Heves megyei Detk, Ludas és Nagyút településeken. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló beruházás 2,65 milliárd forintból jön létre a Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt Kft. kivitelezésében – olvasható a TED tájékoztatójából. 

A projekt során Dekt községen kerül kiépítésre a szennyvíztisztító telep és megvalósul a település és Ludas szennyvízelvezetése is. A bekötésre tervezett ingatlanok száma Detken 553, Ludason 373, Nagyúton pedig 341 darab. Nagyút település szennyvízelvezető rendszere a káli meglévő tisztító telephez fog kapcsolódni, amely szabad kapacitással rendelkezik. Itt telepbővítésre és rekonstrukcióra nincs szükség.

Hevesben más településein is zajlik a munka

A Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euroaszfalt Kft. konzorciuma Tarnaméra, Boconád és Nagyfüged térségében is fejleszti a vízműveket. A beruházás során több mint 2000 ingatlant kapcsolnak rá a csatornahálózatra és 5100 lakosegyenértékes szennyvíztelepet építenek Tarnamérán.

Országszerte fejlesztenek

Az NFP a KEHOP támogatásával folyamatosan bővíti Magyarország vízügyi infrastruktúráját. A dél-pesti Bugyi településen is folyamatban van egy hasonló projekt, illetve Eger szennyvíztelepét is érinti egy beruházás és számos más helyszín mellett KaposváronGyőr-Moson-SopronbanSárospatakon, valamint Jászfényszaruban is jelentős fejlesztésekre kerül sor.

EuroAszfalt Kft.VízgazdálkodásKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)szennyvízHeves megyeMészáros és Mészáros Kft.

Hírlevél

Hirdetés