2024.07.17, Szerda
Újabb jelentős vízgazdálkodási projekt indul el: Pest megye kerül sorra
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újabb jelentős vízgazdálkodási projekt indul el: Pest megye kerül sorra

magyarepitok.hu

2018.09.20. 10:21 - Szabó Ákos

A Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt konzorciuma mintegy 1,3 milliárd forintból fejleszti Bugyi község szennyvízfeldolgozó telepét és csatornahálózatát.

Hirdetés

Folytatódik a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) beruházásában országszerte zajló közműinfrastruktúra-bővítési projektsorozat: most a fővárostól délre fekvő Bugyi településen fejlesztik a szennyvíztisztító telepet és a csatornahálózatot. A beruházás az uniós Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával valósul meg a Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt Kft. közös kivitelezésében – derül ki az EU-s közbeszerzési adatbázis információiból.

 

A teljes település fejlett közműellátást kap

A fejlesztés során mintegy 1,3 milliárd forintból két fő projektelem megvalósítására kerül sor:

  • Elvégzik a szükséges építészeti munkálatokat ahhoz, hogy Bugyi nagyközség mindeddig vízjogi használati engedély nélküli szennyvíztisztító üzeme megfeleljen a hivatalos elvárásoknak és jól kiszolgálhassa a lakosságot.
  • Illetve kiépítik a mintegy 5000 fős település otthonaihoz a megfelelő csatornahálózatot, beleértve a központtól távolabb fekvő Felsővány és Űrbőpuszta ingatlanjait is.

A szennyvízfeldolgozó létesítmény kapacitása a beruházás befejeztével több mint 7 ezer lakosegyenértékű lesz és 800 köbméter/napos hidraulikai terhelést tud majd kielégíteni.

 

Országszerte zajlik a munka

Az NFP a KEHOP támogatásával folyamatosan bővíti Magyarország vízügyi infrastruktúráját. Legutóbb az Eger szennyvíztelepét érintő beruházásról számoltunk be, de számos más helyszín mellett Kaposváron, Győr-Moson-Sopronban, Sárospatakon és Jászfényszaruban is jelentős fejlesztésekre kerül sor.

EuroAszfalt Kft.VízgazdálkodáscsatornaépítésKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)szennyvízNemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft (NFP)vízgazdálkodásMészáros és Mészáros Kft.Bugyiközművek

Hírlevél

Hirdetés