2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Az Euroaszfalt munkájával javul Kelet-Magyarország ivóvízminősége
Illusztrációs fotó

Az Euroaszfalt munkájával javul Kelet-Magyarország ivóvízminősége

magyarepitok.hu

2019.05.03. 10:53 - Almási Krisztina

A projekt során többek közt egy vas- és magántlanító vízkezelő berendezést építenek, valamint felújítják a vízelosztó-hálózatot és a víztornyot is.

Hirdetés

Több mint 1,3 milliárd forintból kezdődik el ivóvízminőség-javító program a kelet-magyarországi Berettyóújfalun az Euroaszfalt Kft. és a Betonútépítő Zrt. közös munkájával - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A projekt keretében megépítenek egy naponta 3 100 m3 víz feldolgozására alkalmas komplex vízkezelő berendezést, amely vas- és mangántalanító, valamint ammóniummentesítő funkcióval is bír majd. A beruházás során megépítik vagy átalakítják a kapcsolódó létesítményeket is, köztük:

  • a kezelőépületet,
  • az udvartéri medencéket,
  • az ülepítőket,
  • valamint az udvartéri vezetékeket.

A vízelosztó-hálózaton is felújítást végeznek: lecserélik a meglévő, Berettyószentmártont összekötő vezetékeket. Ezen kívül megtörténik az elosztóhálózat egyes részeinek cseréje és új körvezetékek kiépítése is, összesen több mint 4 kilométeren.

A projekt keretében elvégzik a 300 m3-es vasbeton-víztorony felújítását, valamint a hálózat mechanikai tisztítását.

A berettyóújfalui 0477. számú kúttelepen végrehajtják a VT-7.sz kút melléfúrásos felújítását, illetve a meglévő kút eltömedékelését, vagyis megszüntetését. A településen a 0474/34. hrsz. területre új (VT-8.sz) kutat fúrnak, és kiépítik a hozzá kapcsolódó nyersvíz-vezetékeket. A 4-vm, az 5-vm és a VT-6 sz. kutak esetében szükségessé vált a kútszivattyúk cseréje.

VízgazdálkodásEuroAszfalt Kft.Betonútépítő Zrt.ivóvízBerettyóújfaluvízgazdálkodás

Hírlevél

Hirdetés