2024.04.25, Csütörtök
Ezzel a fejlesztéssel oldják meg Komárom szennyvízelvezetését
Illusztráció - szennyvíztisztító-telep (wapp.hu)

Ezzel a fejlesztéssel oldják meg Komárom szennyvízelvezetését

magyarepitok.hu

2019.11.25. 12:04 - Almási Krisztina

A beruházás során a Mészáros és Mészáros, illetve az Euroaszfalt megvalósítja a jelenlegi szennyvíztisztító telep kapacitásbővítését.

Hirdetés

Elrajtolt Komárom szennyvízelvezetésének és tisztításának fejlesztése mintegy 5,8 milliárd forintból a Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt Kft. közös munkájával – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A fejlesztés során a jelenlegi szennyvíztisztító telep kapacitásbővítő fejlesztése valósul meg a jelenlegi szennyvíztelep üzemének fenntartásával, ahová a település végátemelőiből és az új, Ipari Park I-es átemelőtől kiépítendő új szennyvíz nyomóvezeték szállítja a szennyvizet a fejlesztendő szennyvíztisztító telepre. Emellett Újszállás puszta településrészen több mint 1,3 kilométernyi gerincvezeték és 20 darab házi bekötés kiépítése tervezett.

A szennyvízcsatorna-hálózat építése többek közt az alábbi paramétereket foglalja magába:

  • gravitációs gerincvezeték (1647 méter),
  • nyomóvezeték (13 435 méter),
  • 20 darab házi bekötés,
  • egy darab közterületi átemelő.

A szennyvíztisztító telep bővítése után a létesítmény hidraulikai kapacitása mintegy 8000 köbméter szennyvíz kezelését teszi majd lehetővé egy nap alatt, a biológiai lakosegyenérték (LE) kapacitása pedig 57 067 lesz.

 

VízgazdálkodásMészáros és Mészáros Kft.EuroAszfalt Kft.Komáromszennyvíz

Hírlevél

Hirdetés