2024.03.19, Kedd
Már nem kell tartani a hirtelen lezúduló esőtől a szegedi városrészben
Fotó: szeged.hu

Már nem kell tartani a hirtelen lezúduló esőtől a szegedi városrészben

delmagyar.hu

2021.07.28. 18:40 - Kalácska-Nagy Nóra

A csapadékvíz-főgyűjtő csatorna felújítását és kibővítését a Délút Építő és Bányászati Kft. már elvégezte, több utcában pedig készül a csatorna kiépítése vagy bővítése.

Hirdetés

Csapadékvíz-elvezető csatornát építenek Szeged egyik városrészében. Kiskundorozsmán a Bánomkerti öblözet kilenc utcájában - Széchenyi István, Zalán, Kút, Nap, Széna, Ballada, Palóc, Majális és Rigómező utca - végeznek munkálatokat 5301 méteren – olvasható a delmagyar.hu cikkében.

Továbbá a korábban a Zsombói útig kiépített szakaszt is kibővítik, így a Vályogos utca, Czékus utca, volt nagybani piac környékén nagyobb kapacitással tudja fogadni az esővizet a csatornarendszer.

 

Épül egy három szivattyúállásos átemelő is

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által valósul meg, amely mintegy 400 millió forintnyi beruházást jelent a településrésznek. Az összegből a Negyvennyolcas és a Basahíd utca között a csapadékvíz-főgyűjtő csatorna felújítását és kibővítését is elvégezték. A munkát 1568 méteren a Délút Építő és Bányászati Kft. már elvégezte.

Ezzel megoldódik az esővíz elvezetése Kiskundorozsmán, hiszen korábban a hirtelen lezúduló eső és a belvíz komoly károkat okozott, mert nem volt hová lefolynia a víznek.

Kiskundorozsma mellett Újszegeden és a marostői városrészben is dolgoznak, itt is megoldódik a vízelvezetési probléma. Továbbá elvégzik a Kürü sori árok mederburkolását a Katalin utca és a Fő fasor közötti szakaszon, valamint épül egy három szivattyúállásos átemelő is, hogy az összegyűjtött csapadékvíz gond nélkül eljuthasson a Holt-Marosba.

VízgazdálkodásDélút Építő és Bányászati Kft.SzegedKiskundorozsmacsatornaépítés

Hírlevél

Hirdetés