2024.04.18, Csütörtök
Négy Bács megyei településnek hoz előrelépést ez a vízgazdálkodási projekt
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Négy Bács megyei településnek hoz előrelépést ez a vízgazdálkodási projekt

magyarepitok.hu

2022.02.17. 18:33 - Hegedűs Gergely

Az EuroAszfalt és a Betonutépitő Jászszentlászló, Szank, Csávoly és Felsőszentiván szennyvízkezelését fejleszti.

Hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. kihirdette a négy Bács Kiskun megyei település szennyvízelvezetésére és szennyvíztisztítására vonatkozó közbeszerzés végeredményét.

A fejlesztést eszerint nettó 5,821 milliárd forintos szerződéses értéken az EuroAszfalt Kft. és a Betonutépitő Zrt. végzi el Jászszentlászló, Szank, Csávoly és Felsőszentiván területén.

Az egyik térségben kiépül a csatornahálózat, a másikban a telepet fejlesztik

Csávoly és a szomszédos Felsőszentiván térségében megépül a szennyvízcsatorna hálózat, mely egy közös szennyvíztisztító telepre kerül bevezetésre, amelynek építése szintén a beruházás keretein belül valósul meg.

A szennyvíztelep tervezett hidraulikai kapacitása napi 340 köbméter, a telep tervezett biológiai kapacitása 3820 lakosegyenérték lesz (az általában LE rövidítéssel jelölt lakosegyenérték a szennyvízterhelés nemzetközileg elfogadott mértékegysége - a szerk.).

Jászszentlászló és a mellette fekvő Szank térségében a szennyvíztisztító telep kerül fejlesztésre: itt napi 512 köbméteres tervezett hidraulikai kapacitással számolnak a telepen, és 4685 lakosegyenértékkel. A beruházás részét képezik még a meglévő hálózaton köztéri átemelők és vezeték rekonstrukciók is.

VízgazdálkodásSzankCsávolyFelsőszentivánJászszentlászlóEuroAszfalt Kft.Betonútépítő Zrt.szennyvízNemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft (NFP)

Hírlevél

Hirdetés