2024.03.19, Kedd
Újabb Békés megyei település szennyvízkezelése kap teljes felújítást

Újabb Békés megyei település szennyvízkezelése kap teljes felújítást

mti, magyarepitok.hu

2022.12.02. 14:15 - Hegedűs Gergely

A 11 ezer lakosú város szennyvíztisztító telepén az épületek felújítása mellett új szennyvíz-nyomóvezeték is épül.

Hirdetés

Csaknem 3,5 milliárd forintból korszerűsíthetik a szennyvíztisztító telepet a Békés megyei Mezőberényben - közölte a Nemzeti Fejlesztési Programiroda NKft. közleményben.    

A beruházás érinti a 11 ezer lakosú település szennyvíztisztító telepén az épületek felújítását, technológiai korszerűsítést, valamint új szennyvíz-nyomóvezeték építését.   

Lapunk értesülése szerint a kivitelezésre kiírt közbeszerzést a Magyar Vakond Kft. nyerte el, ennek megfelelően tavaly megkezdte a munkálatokat. A kivitelezést jelenleg már a szintén a Duna Csoporthoz tartozó Békési Vakond Kft. végzi, amely az eredeti kivitelezőből kivált jogutód cégként látja el a feladatokat.

Hasonló munkálatokat végez a Békés Vakond a szintén Békés megyei Dévaványán, erről ebben a cikkben számoltunk be.


Uniós kötelezettség teljesítése valósul meg

A beruházás 3,415 milliárd forintból valósul meg, amelyhez hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből, a fennmaradó részt a központi költségvetés finanszírozza.

A projekt hozzájárul Magyarország csatlakozási szerződésben vállalt kötelezettségének teljesítéséhez: azaz a kétezer lakosnál nagyobb településeken a csatornázás, a szennyvízkezelés, a korszerű iszapkezelés és -hasznosítás, valamint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szennyvíztisztító telepi fogadásának fejlesztéséhez.

VízgazdálkodásDuna Aszfalt Zrt.Magyar Vakond Út és Építőipari Kft.Békési Vakond Kft.Mezőberényszennyvízszennyvíztelep

Hírlevél

Hirdetés