2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Teljesen megújul a szennyvíz kezelése ebben a Békés megyei városban

Teljesen megújul a szennyvíz kezelése ebben a Békés megyei városban

magyarepitok.hu

2022.10.06. 18:33 - Hegedűs Gergely

Magyarország vállalt kötelezettsége a 2000 lakosúnál nagyobb településeknél a szennyvízkezelés fejlesztése: ehhez járul hozzá az átfogó projekt.

Hirdetés

A Békés megyei dévaványai szennyvíztisztítótelep korszerűsítéséről számolt be az MTI a helyi önkormányzat közleménye alapján.

A munkálatok érintik a telep épületeinek felújítását, technológiai korszerűsítését, továbbá új szennyvíz-nyomóvezeték építését és a csatornahálózat felújítását is.

A magyarepitok.hu információi szerint a munkálatok kivitelezésére kiírt közbeszerzést a Magyar Vakond Kft. nyerte el, ennek megfelelően tavaly már meg is kezdte a munkálatokat. A kivitelezést jelenleg már a szintén a Duna Csoporthoz tartozó Békési Vakond Kft. végzi, amely az eredeti kivitelezőből kivált jogutód cégként látja el a feladatokat.


A korszerűsítést a jövő év végéig kell befejezni

A szennyvíztisztító-telep átfogó korszerűsítésére mintegy 1,8 milliárd forint uniós támogatást nyert el a kisváros önkormányzata. Az önkormányzati közleményből az is kiderült, a forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből kapják, a támogatás mértéke 90 százalékos. A nyolcezres lakosú Dévaványa szennyvíztisztító-telepének korszerűsítése, kapacitásfejlesztése, valamint a csatornahálózat felújítása a magyar állam társfinanszírozásával valósul meg.  

A beruházás hozzájárul Magyarország uniós csatlakozási szerződésben vállalt kötelezettségének teljesítéséhez, azaz a 2000 lakosúnál nagyobb települések csatornázási feladatainak, szennyvízkezelésének, korszerű iszapkezelésének és hasznosításának fejlesztéséhez - tette hozzá a hivatal. A korszerűsítést a jövő év végéig kell befejezni.

VízgazdálkodásMagyar Vakond Út és Építőipari Kft.Duna Aszfalt Zrt.Dévaványa

Hírlevél

Hirdetés