2024.03.29, Péntek
Veszprém és Tolna vármegyében is korszerűsítik a szennyvízelvezetést
Illusztráció: magyarepitok.hu

Veszprém és Tolna vármegyében is korszerűsítik a szennyvízelvezetést

magyarepitok.hu, TED

2023.01.04. 10:41 - Kolinek Nóra

A STRABAG és a ALISCA BAU munkájával két településen építik ki a csatornahálózatot, és korszerűsítik az elavult rendszereket.

Hirdetés

Fejlesztik a szennyvízelvezetést és -tisztítást a Tolna vármegyei Tamási központú agglomerációban és a Veszprém vármegyei Várpalotán. Az uniós közbeszerzési értesítő információi szerint a nettó 12,7 milliárd forint értékű projekt tervezési és kivitelezési feladatait a STRABAG Vízépítő Kft. és Tolna vármegye meghatározó építőipari vállalata, az ALISCA BAU Építőpari Zrt. végezheti el.

A beruházás célja, hogy a Tamási központú szennyvízelvezetési agglomeráció a hozzá csatlakozó Nagykónyi és Pári települések szennyvízelvezetése és szennyvízkezelése korszerű módon, a környezet minimális terhelésével valósuljon meg. Ezért egyrészt szükséges Nagykónyi és Pári csatornázása, másrészt és a Tamási szennyvíztisztító telep fejlesztése.

A projekt keretében egyebek mellett a három településen összesen 18.816 folyóméter gravitációs csatorna épül, elvégzik a nyomóvezetékek szükséges rekonstrukcióját Tamásiban. Összesen 13 új átemelőt telepítenek, és elvégzik a szükséges rekonstrukciókat, továbbá összesen 1081 db bekötés valósul meg. A beruházásban bővítik a Tamási eleveniszapos szennyvíztisztító telep biológiai kapacitását.

Várpalotán a szennyvízgyűjtő hálózaton működő szennyvízátemelő, a kapcsolódó nyomóvezeték rekonstrukciója, valamint a jelenlegi tisztítótelep fejlesztése, korszerűsítése történik meg. A tisztított szennyvíz befogadója a jelenlegi gravitációs elvezető csővezetéken a Bivalyos-tó. A fejlesztés eredményeként egy 3 500 m3/d hidraulikai (25 000 LE biológiai) terhelésű szennyvíztisztító technológiát alakítanak ki.

VízgazdálkodásStrabagAlisca Bau Zrt.TamásiVárpalotaTolna megyeszennyvízszennyvízelvezetésszennyvíztelepcsatornaépítés

Hírlevél

Hirdetés