2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Egyedülálló rendezvényen hívták közös gondolkodásra a vízépítés kulcsembereit
Fotók: Pureco Kft.

Egyedülálló rendezvényen hívták közös gondolkodásra a vízépítés kulcsembereit

magyarepitok.hu

2023.10.31. 10:38 - Hegedűs Gergely

A visszajelzések alapján a Pureco Tervezői Találkozója nagy sikerrel zárult, és van igény a folytatásra.

Hirdetés

Az ország minden részéből érkeztek szakemberek a Pureco Kft. által szervezett Tervezői Találkozóra Mezőkövesdre. Az évente megrendezett találkozót a magyar vízipari vállalat az egyik legfontosabb célcsoportjának szervezi: a közműtervezők, mélyépítő tervezők, mérnökök számára.

 

Fotók: Pureco Kft.


Korábban nem volt ilyenre példa Magyarországon

A társaság lapunkhoz eljuttatott beszámolója kiemeli, az immár negyedik éve megrendezett konferencia a maga nemében egészen egyedülálló rendezvény. Vízipari szervezésben ugyanis a közműtervezőket, mérnököket megszólító országos eseményre korábban nem volt példa az országban.

„A résztvevők nemcsak a Pureco újdonságairól, termék és technológiai fejlesztéseiről értesülhettek, hanem interaktív szakmai diskurzus keretében együtt gondolkodásra hívtuk őket a tervezői munkákról, lehetőségekről, az erősödő fenntarthatósági elvárosokról, a piaci kihívásokról”

– foglalta össze a lényeget a közlemény.


Az ESG-jelentések térnyerése is téma volt

A mezőkövesdi Balneo Hotelben megszervezett idei konferencián, a korábbi struktúrától kicsit eltérve, a kora délután egy részét a Tervezői Kerekasztal mentén egy szakértői beszélgetésnek szentelték. A kerekasztal beszélgetésen képviseltette magát a mérnök szakma, a kivitelezői, építőipari és a kamarai terület is. A résztvevők a tervezői-kivitelezői szakmát érintő aktuális témák, kihívások, jövőbeni trendek, hatások témakörével kapcsolatban cseréltek eszmét egymással és a meghívott vendégekkel.

 

 

A rendezvényen különös figyelmet szenteltek a fenntarthatósági törekvéseknek is. A jelenlévők a vállalati szektorban megjelenő ESG-jelentések várható térnyeréséről, a tudatos vállalatirányítás fontosságáról, az ESG-jelentéseket alátámasztó tervezési kapacitásokról is tájékozódhattak. „De a betonburkolatókról, a Balaton vízminőségéről, a regenerálható adszorbens alapú ivóvíztisztításról éppúgy hallhattak szakértő előadásokat, ahogyan új, saját fejlesztésű termékünkről, termékpalettánk további új tagjairól és a nemzetközi piacon zajló projektjeinkről” – tették hozzá a beszámolóban.


Díjazták a szakma értékes új megoldásait

Az idei eseményen adták át a tavaly indított Pureco Tervezői Pályázat első díját, illetve különdíját. A pályázatot a piacon még nem elérhető; csapadékvíz-kezeléssel, ivóvíz- vagy szennyvíztisztítással kapcsolatos új termékek, megoldások fejlesztésére írták ki. Az első díjat Szívós Balázs (Főmterv Zrt.) nyerte, míg a különdíjat Asztalos Tamás érdemelte ki.

Az összegzés szerint a szakmai nap nagy sikerrel zárult, a résztvevők pozitív visszajelzése alapján van igény a folytatásra.

Galéria

VízgazdálkodástervezésPureco Kft.Mezőkövesdkonferencia

Hírlevél

Hirdetés