2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Nagyszabású országos program indul a víziközművek fejlesztésére
Illusztráció - Fotó: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Nagyszabású országos program indul a víziközművek fejlesztésére

mti, magyarepitok.hu

2024.01.31. 12:25 - Hegedűs Gergely

A meglévő infrastruktúra szinten tartása lesz a fő cél a 200 milliárd forintos programban.

Hirdetés

Több mint 200 milliárd forintot fordítanak víziközmű-beruházásokra ebben az évben, ezen belül meghaladja a 100 milliárd forintot a hálózat rekonstrukciójához kapcsolódó forrás - mondta az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.    

V. Németh Zsolt hangsúlyozta: az elmúlt több mint 10 évben mintegy 1000 milliárd forintot fordítottak a víziközmű-rendszerek fejlesztésére az országban, ugyanakkor a meglévő infrastruktúra szinten tartása, megújítása nem kapott kellő figyelmet, ezért a következő évek a rekonstrukciókról szólnak majd.

Az induló országos rekonstrukciós program első elemeként a tervezésre biztosítanak forrást azoknak az állami szolgáltatóknak, ahol a legmagasabb a hálózati vízveszteség - közölte az államtitkár. Hozzátette: vannak olyan szolgáltatók, ahol a vízveszteség megközelíti az 50 százalékot.   

V. Németh Zsolt kiemelte, hogy sikeresen lezajlott tavaly az integrációs program, ennek keretében 14, korábban többségi önkormányzati tulajdonú víziközmű-szolgáltató csatlakozott az állami szolgáltatókhoz.

Vízgazdálkodásközművek

Hírlevél

Hirdetés