2024.03.29, Péntek
Már csak holnapig lehet regisztrálni a fenntartható építőipar legnagyobb versenyére
lafargeholcim-foundation.org

Már csak holnapig lehet regisztrálni a fenntartható építőipar legnagyobb versenyére

magyarepitok.hu

2017.03.20. 09:29 - Antal Zsófia

Az összes kontinenst lefedő, 2 millió dollár összdíjazású LafargeHolcim Awardson építészek, tervezők, mérnökök, projektgazdák, kivitelezők és építőipari cégek egyaránt révbe érhetnek.

Hirdetés

Március 21-éig lehet regisztrálni a LafargeHolcim Awardsra a verseny ingyenes nevezési felületén. A verseny az előrehaladott tervezési fázisban álló projekteket keresi az építészet, a magas- és mélyépítés, a tájépítészet és várostervezés, valamint az építőanyagok, építési termékek és technológiák területéről.

A világ legjelentősebb fenntartható építészeti versenye a LafargeHolcim Alapívány szervezésében öt földrajzi régióban zajlik párhuzamosan. Mindegyiknek saját zsűrije van, elismert független szakemberekkel. A zsűrik élén Európában Harry Gugger, Észak-Amerikában Ray Cole, Latin-Amerikában Angelo Bucci, Közel-Keleten és Afrikában Nagwa Sherif, Ázsiában ás a Csendes-Óceán térségében Donald Bates állnak.

 

Külön kategória a fiataloknak

A verseny fő kategóriájában az építészek, tervezők, mérnökök, projektgazdák, kivitelezők és építőipari cégek egyaránt elindulhatnak. A projektekkel szemben elvárás, hogy a kortárs tervezés és építészet kiemelkedő fenntartható példáit mutassák be. További kritérium, hogy nagy valószínűséggel megvalósuljanak, ugyanakkor csak olyan projekttel lehet indulni, melynek az építkezése, megvalósítása 2016. július 4. után indult.

A másik kategóriában a 18 és 30 év közötti diákok és szakemberek adhatják be tanulmányterveiket, merész ötleteiket és felfedező megoldásaikat. A verseny “Következő Generáció” kategóriájában nem számít, hogy mi a valószínűsége a projekt megvalósulásának, de itt is feltétel, hogy tavaly július 4-től nem hamarabb kezdték el megvalósítani, megépíteni.

 

Mire van szükség a nevezéshez?

A megadott nevezési felületen angol nyelven az alábbiakat kell elküldeni:

  • az alkotók és kapcsolattartás adatai minden csapattagra vonatkozóan;
  • a technikai adatok: helyszín, méretek, anyagok, költségek, egyéb kulcsfontosságú információk;
  • a projekt összefoglalója: háttér információ és projektkoncepció (legfeljebb 800 karakter terjedelmű szöveg);
  • fenntarthatósági nyilatkozatok: a fenntartható építészet fókuszterületeinek kérdéseire adott megoldások (3 nyilatkozat, egyenként 800 karakter terjedelemben);
  • 5-10 projekt fénykép (nagy felbontású képek képaláírással);
  • az alkotó vagy az alkotói csoport fényképe (nagy felbontású kép képaláírással).

 

A pályázatok értékelésének szempontjait, azaz az öt fókuszterületet ebben a cikkünkben mutattuk be.

A nyerteseket 2017 második felében régiónként hirdetik ki, az öt régió egymás után rendezi meg a díjátadó gálákat. Az öt kontinens nyertesei 2018-ban a LafargeHolcim Awards globális versenyén mérik össze a tudásukat.

Iparági híreképítészetLafargeHolcimfenntarthatóságfenntartható építési megoldásokLafarge Cement Magyarország Kft.

Hírlevél

Hirdetés