2024.03.19, Kedd

Aktuális

Leier Hungária Kft.Mapei Kft.Duna Aszfalt Zrt.Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.Magyar Építő Zrt.Weinberg '93 Építő Kft.ColasMarket Építő Zrt.Óbuda GroupHB ReavisHorizont Global Kft.GraphisoftAktuálisMost-Épker Kft.szakemberképzésépítőiparKincses Péter

Nyerő-nyerő kapcsolat: az építőipar nagyágyúi jelentek meg az Ybl Szakmai Napon

magyarepitok.hu

2018.03.21. 13:55 - Hegedűs Gergely

Az Ybl hallgatói által szervezett szakmai nap idén is nagyot lépett előre, szervezői egy az egész ágazat számára fontos üzenetet is megfogalmaztak.

Hirdetés

A tavalyi sikerre építve idén újra az egyetem hallgatói szervezték meg a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának szakmai napját. A Kar zuglói főépületében szerda délelőtt megnyitott rendezvényen az ország legismertebb építőipari cégei jelentek meg előadásokkal és állandó standokkal, utóbbiakon a tevékenységükkel és az állásajánlataikkal is meg lehetett ismerkedni. Többek közt a Colas Hungária, a Duna Aszfalt, a Graphisoft, a HB Reavis, a Leier, a Magyar Építő, a Mapei, a Market Építő, a MostÉpker, az Óbuda Group, a Terrán és a Weinberg93 is megjelent az Ybl rendezvényén.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Mindezek mellett a Kari Hallgatói Önkormányzat idén is felállította a standját annak érdekében, hogy segítsen megtalálni a megfelelő szakmai gyakorlati helyszínt a diákoknak. A standnál az építész, építőmérnök és a műszaki menedzser hallgatók az MSc képzésekről is találnak tájékoztatót.


A középiskolásokat is sikerült megmozdítani

A helyszínen nyert információink szerint a tavalyi (korábbiakhoz képest drasztikusan) megnövekedett létszámot idén sikerült tovább növelni, mind a résztvevő cégek, mind a rendezvényre ellátogatott diákok szempontjából. Az egyik főszervező Fórizs Lajos lapunknak elmondta,

a tavalyi harminc vállalat után idén közel ötven társaság képviselte magát a standokon és az előadásokon.

Hozzátette, a vendégek számának növekedését az is jelezte, hogy idén már a középfokú intézményekből (főleg szakiskolákból) is többen ellátogattak a szakmai napra azért, hogy megismerkedjenek az Ybl kínálta lehetőségekkel. Elmondása szerint a kedvező folyamatot a középiskolákkal az utóbbi időben egyre hatékonyabbá váló kapcsolatépítés alapozta meg.


Így teremtheti meg magának az építőipar a megfelelő utánpótlást

A szervezők kimondott célja, hogy az évente egyszer megrendezett szakmai napon túlmenően is folyamatosan erősítsék a felsőoktatás és az építőipar kapcsolatát. Ennek egyik példája, hogy közvetítésüknek köszönhetően a Horizont Global Kft. tavaly felújította az Ybl egyik termét, ahol most az egyetem gólyái mutathatják be műveiket. Az acélszerkezetes rendszereket gyártó cég az intézmény támogatásáért cserébe a terem névadója lett. A Horizont-terem a vállalat számára állandó megjelenést biztosít az egyetemen, amire alapozva közvetlen kapcsolatot nyerhet a jövő szakembereihez.

Kincses Péter az Ybl-nap másik főszervezője lapunknak úgy nyilatkozott, ez követendő példa lehet a többi építőipari cég számára is, az egyetem további termek fejlesztésébe vonhat be ilyen módon támogatókat. „Úgy gondoljuk, hogy az állam mellett az építőipar vállalatainak is szerepet kell vállalniuk a képzés támogatásában ahhoz, hogy egy hatékonyan működő modell alakuljon ki.”

A helyszínen készített interjúk alapján további cikkekben járjuk körbe a cégek és az oktatás közötti együttműködés kiaknázásra váró területeit.


A 2018-as Ybl Szakmai Napon résztvevő cégek:

Appentum
Austrotherm
CÉH+
Colas
CRH
Duna Aszfalt
EB Hungary Invest
Egy Építésvezetp Blogja
Epronex
Equitone - Creaton - Siniat
Fatrafol
Grabarics
Graphisoft
HB Reavis
HBM
Horizont
KÉSZ
Kingspan
Krause
Lábatlani Vasbeton Gyár
Leier
Limes Model
Mabesz - Cemkút
Magyar Építő
Mapei
Market
Monge
Most-Épker
MTB Group
Nemetschek
Óbuda Group
Platio
Prefa
Sequriton
Sika
Terc
Terrán
Térváz
Weinberg93
Wienerberger

Galéria

Leier Hungária Kft.Mapei Kft.Duna Aszfalt Zrt.Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.Magyar Építő Zrt.Weinberg '93 Építő Kft.ColasMarket Építő Zrt.Óbuda GroupHB ReavisHorizont Global Kft.GraphisoftAktuálisMost-Épker Kft.szakemberképzésépítőiparKincses Péter

Hírlevél