2024.04.20, Szombat
Díjjal ismerték el a Mapei hőszigetelő rendszerét a Construmán
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Díjjal ismerték el a Mapei hőszigetelő rendszerét a Construmán

magyarepitok.hu

2018.04.11. 14:46 - Antal Zsófia

A közel hatszáz kiállítót felvonultató eseményen díjat nyert termék tartós védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben.

Hirdetés

A Hungexpo vásárközpontban megnyílt a 37. Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítás. A hatszáz kiállító összesen 18 különböző országból érkezett, ugyanakkor a magyar kiállítók 518-an vannak, így az április 11. és 15. között megrendezett eseményen bőven van lehetőség megismerni a magyar termékeket, innovációkat és dizájnt.

A kiállítást szerda reggel a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója, Ganczer Gábor nyitotta meg, kiemelve, hogy a Construma az iparágat sújtó problémákra is próbál megoldásokat kínálni. A munkaerőhiány kezelése miatt fontos programja a kiállításnak a Szakmák éjszakája, ahol azt mutatják be a fiataloknak, hogy az építőipar ma már nem csak a betonkeverőt, a maltert és a téglát jelenti, hiszen ez az ágazat a 4. ipari forradalom egyik legfontosabb terepe.

A képre kattintva galéria nyílik!

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára megnyitójában elmondta, hogy a versenyszféra beruházásai tavaly 6600 milliárd forintot értek el, és ezek is közrejátszottak abban, hogy az építőipar 2017-ben 2500 milliárd forintot teljesített. Ugyanakkor idén azt várják, hogy a szektor teljesítménye érje el a 3000 milliárd forintot.

 

Hét vállalat innovációját díjazták

A megnyitót követően adták át a Construma díjakat. Az egyik elismerést a Mapei Kft. Mapetherm Tile System nevű vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszere nyerte el, amely egyedi felületképzéseket, tartós és változatos homlokzatokat eredményezhet. Hőszigetelő képessége hasonló a többi vékony vakolatos összetett hőszigetelő rendszeréhez, de számos nóvummal rendelkezik. Egyaránt alkalmas különböző ultramodern és tradicionális, kő jellegű homlokzatok, pl. nagy lapok, mozaikminták, képek és természeteskő-hatások – kialakítására.

A porcelánlapok alkalmazásával tartós védelem alakítható ki a környezeti hatásokkal, napsütéssel, széllel, esővel, jéggel, illetve az agresszív anyagokkal és a tűzzel szemben. A rendszer sokkal jobban ellenáll a közvetlen mechanikai behatásoknak, ütéseknek, rongálásoknak, mint a vékony vakolatúak. A homlokzat karbantartása egyszerű, könnyen letisztíthatók a felületről még a graffitik is, és az UV-sugárzásnak is ellenáll. A Mapetherm Tile System fontos tartozéka a gyártó által kibocsátott rendszergarancia, amely a precíz, szakértő kivitelezés igazolásával érvényesíthető.

A Construma-díj nyertesei

A további nyertes cégek, illetve az általuk fejlesztett nyertes termékek a következők:

  • C-Belt Kft. – Bumpa mobil szállítószalag,
  • Geothermal Response Test Kft. – Geort Mix Premium tömedékelőanyag,
  • Icopal Kft. – Termik Top 5 Speed Syntan SBS bitumenes zárólemez,
  • Kamleithner Budapest Kft. (Helios Ventilátorok) – ELS EC (60/35F) ventilátor,
  • Siemens Zrt. – RDS110 okostermosztát,
  • Wolf Bavaria Hang és Tűz Kft. – PhoneStar Tri csendlap.

Galéria

Mapei Kft.AktuálisConstrumakiállításnívódíjak

Hírlevél

Hirdetés