2024.04.20, Szombat
A Szabadics kivitelezi Komló szennyvízfejlesztéseit
illusztráció (bpcsatornazas.hu)

A Szabadics kivitelezi Komló szennyvízfejlesztéseit

ted.europa.eu

2017.04.12. 11:09 - Antal Zsófia

A közel 800 millió forintos beruházás során 116 házat kötnek be a szennyvízcsatorna hálózatba, és növelik a szennyvíztisztító telep kapacitását is.

Hirdetés

A TED-en szerdán közzétett eredménytájékoztatóból kiderül, hogy a zalakarosi Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. nyerte el a Baranya megyei Komló szennyvízberuházásainak kivitelezését, melyekről még januárban adtunk hírt.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló, Komló ellátatlan területeinek szennyvízelvezetésére és a szennyvíztisztító telep korszerűsítésére vonatkozó projekt kivitelezési költsége nettó 769,2 millió forint.

A szennyvízcsatorna hálózat a somági városrész öt utcájában és a település három másik utcájában épül ki, ahol – mint az eredménytájékoztatóból kiderül – összesen 4147 folyóméter gerincvezetéket fektetnek le, és 116 házba kötik be a hálózatot.

A projekt másik része a meglévő szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztése és korszerűsítése. A munka befejezése után a telep tisztítási és hidraulikai kapacitása is megnő.

Szabadics Zrt.VízgazdálkodásKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)szennyvízKomló

Hírlevél

Hirdetés