2024.04.18, Csütörtök
Az ELTE tizenöt épülete korszerűsödik még az idén
panoramio.com

Az ELTE tizenöt épülete korszerűsödik még az idén

MTI

2017.01.25. 14:30 - Antal Zsófia

Energetikai felújításon esnek át többek között a gyakorlógimnáziumok, a lágymányosi campus és egy kollégium is. Az ötmilliárdos beruházásban az egyetem legtöbb kara érintett.

Hirdetés

Ötmilliárd forintból korszerűsítik az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) épületeinek energetikai rendszerét. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja szerdai sajtótájékoztatóján közölte: a felsőoktatási intézmény 15 épületét érinti a vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló korszerűsítés. A beruházásokhoz kapcsolódó szerződések többségét már megkötötték, és áprilisig várhatóan az összes szerződést aláírják.

A munkálatok nagy részét a nyári időszakban tervezik elvégezni, de várhatóan év végéig mindennel elkészülnek. A 15 épület energetikai korszerűsítésével éves szinten 200-300 millió forintos megtakarítást érhet el az egyetem.

A helyszínek között szerepel az ELTE három gyakorlóiskolája, a Radnóti, a Trefort és az Apáczai, ahol összesen több mint 800 millió forint értékben valósulnak meg fejlesztések. Több mint 700 millió forintos beruházást hajtanak végre a Nagytétényi úti kollégium épületén is. A felújítások az egyetem legtöbb karát és a lágymányosi campus épületeit és egyéb oktatási intézményeket is érintenek: elvégzik az épületek hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét és a fűtési rendszer korszerűsítését.

A Közbeszerzési Értesítőből kiderül, hogy két V. kerületi helyszín esetében már a kivitelezőt is kiválasztották: az Állam- és Jogtudományi Kar Kecskeméti utcában található épületén a Cserkúti Generál Kft. dolgozik majd, az ELTE Kancellária Szerb utcai épületén pedig a Jánosik és Társai Kft.

Scheuer Gyula a sajtótájékoztatón kitért arra is, hogy szeretnék az ELTE kollégiumát is fejleszteni, és 5-6 ezer négyzetméteres épületet alakítanának ki Lágymányoson innovációs és szolgáltató feladatokra.

Energetikaépítőipari cégekJánosik és Társai Kft.ELTEenergetikai beruházásiskolafelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés