2024.03.29, Péntek
Társasházzá fejlesztették a korábbi négycsillagos szállodát

Társasházzá fejlesztették a korábbi négycsillagos szállodát

penzcentrum.hu

2016.08.05. 12:48 - Hegedűs Gergely

A szakértő szerint a budapesti Hárshegyen zajló projekt nem egyedülálló, a gyökeresen megváltozó körülmények új terméket hoznak a lakáspiacra, ahogy a barnamezős területek hasznosítását is kiváltják.

Hirdetés

Az Európa Hotel Zrt. megvásárolta a budapesti Hárshegyi úton található, korábbi Europa Hotel & Congress Centert a CIB Banktól. Az új tulajdonos az egykori négycsillagos szállodát apartmanházként hasznosítja. Ennek érdekében a 14 emeletes épületben 18 négyzetméter alapterületű stúdió apartmanokat és 48-66 négyzetméter alapterületű, külön konyhával rendelkező kétszobás apartmant alakítottak ki.

 

Szellemházakat éleszt újjá az új trend

A Pénzcentrum megkeresésére Ditróy Gergely, az Otthontérkép vezető elemzője elmondta, az apartmanház azon új termékek egyike, amik az elmúlt években jelentősen megváltozott körülmények miatt jelentek meg a hazai lakáspiacon.

Az új trendek legfőbb elemei:

-         a befektetők nagyszámú megjelenése,

-         az inkább bérelni vágyók magasabb aránya,

-         a munkát kínáló városok lakosságának növekedése,

-         illetve a turisztikai célú rövidtávú hasznosítás futótűzszerű terjedése.

A szakértő kifejtette, nagyon hasonló folyamatot láthattunk korábban a belvároshoz közeli barnamezős (felújításra szoruló) területek esetében is. A megváltozott igények miatt bedőlt, ám jó elhelyezkedésű és könnyen átalakítható ingatlanokra komoly kereslet van. Hozzátette, nem kizárólag üzleti szempontból érdekes a folyamat, hiszen egy-egy a városi vérkeringésbe visszacsatolt ingatlan a környezet lepusztultságát csökkenti, és egy-egy szellemházat kivon a rendszerből.

 

A kisbefektetők gyorsan lecsaptak

Az egykori szálló apartmanjait most 500-600 ezer forintos négyzetméteráron kínálják megvételre. A lakások nem olcsók, de a kerületi átlaghoz képest nem is drágák. A II. kerületi átlagár ugyanis 519 ezer forint négyzetméterenként; ezen belül a Hárshegyen 666 ezer forintaz Otthoncentrum adatai szerint.

Van igény az újrapozícionált lakásokra, 40 apartmant ugyanis máris értékesítettek, a 18 négyzetméteres, önálló konyha nélküli garzonokból egyetlen sem maradt. Az értékesítő cég a Péncentrumnak úgy nyilatkozott, a vevők közt sok a kisbefektető, és a legkisebb lakásokat nagy valószínűséggel hamarosan viszontlátjuk majd a közösségi gazdasági modellen alapuló Airbnb-n.

Gazdaságlakáspiac

Hírlevél

Hirdetés