2024.04.20, Szombat
Így néz ki a Ludovika második fejlesztési üteme
mti

Így néz ki a Ludovika második fejlesztési üteme

mti, magyarepitok.hu

2016.07.22. 08:55 - Hegedűs Gergely

Két kollégium épül közel ezer férőhellyel, továbbá több mint száz tanterem és egy 500 ezer kötetes könyvtár létesül.

Hirdetés

A kormány határozatban rögzítette Ludovika Campus második fejlesztési ütemének részleteit. A Nemzeti Közszolgálat Egyetem (NKE) egységes elhelyezését szolgáló beruházásban

  • a hadtudományi és honvédtisztképző speciális bentlakásos képzési központ,
  • valamint a katasztrófavédelmi speciális képzési központ jön létre.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatból kiderül, a hadtudományi és honvédtisztképző központhoz egy 700 személyes kollégium, 66 speciális terem és 52 tanterem tartozik majd. Az épületben emellett 454 ember - köztük oktatók, kutatók - irodai elhelyezését kell megoldani, lesz egy 500 ezer kötetes könyvtár, továbbá speciális és egyéb termek (minősített, katonai, egészségügyi, nemzetbiztonsági), valamint egy alakulótér is.

A katasztrófavédelmi központhoz egy 220 személyes kollégium, gyakorló őrs és speciális tantermek készülnek, 60 ember irodai elhelyezését kell megoldani, továbbá speciális és egyéb termeket alakítanak ki.

A főváros VIII. kerületében, az Orczy kertben álló Ludovika Akadémia 1836-ban épült Pollack Mihály tervei alapján, 1945-ig a katonai felsőoktatás legmagasabb szintű intézménye volt. A 20 ezer négyzetméteres főépület felújításáról 2012-ben döntött a kormány az akkor elinduló Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek otthont teremtve. A beruházást 2014-ben adták át. Patyi András, az NKE rektora tavaly év végén az MTI-nek adott interjújában kiemelte: akkor lesz még erősebb az NKE, ha az egyetem minden kara a Ludovikára tud költözni.

Iparági hírekNemzeti Közszolgálati Egyetemoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés