2024.03.28, Csütörtök
75 százalékos növekedéssel rukkolt elő a magyar acélszerkezet-gyártó cég

75 százalékos növekedéssel rukkolt elő a magyar acélszerkezet-gyártó cég

magyarepitok.hu

2016.12.12. 13:58 - Hegedűs Gergely

Építőipari vállalat vezetője nyert gazdasági díjat Borsodban. A sárospataki Weinberg nagyot lépett, forgalma idén megközelítette a 14 milliárd forintot.

Hirdetés

A sárospataki Weinberg ‘93 Építő Kft. ügyvezető igazgatója kapta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei TOP 100 Gála Gazdasági Különdíját. Az elsősorban csarnoképítéssel és acélszekezet-gyártással foglalkozó céget irányító Derczó István a lillafüredi Hotel Palotában vette át a díjat. A vállalat közleménye szerint a díj odaítélésekor a Weinberg emberközpontúságát értékelték, és az alkalmazottjai körében kialakult munkahelyi kötődést.

Derczó István beszédében hangsúlyozta, idén közel 14 milliárdos árbevételt tudnak elérni. A világhálón elérhető adatok szerint tavalyi 8 milliárdos forgalmuk volt, ehhez képest ez mintegy 75 százalékos növekedést jelent az idén gyengébben teljesítő építőiparban.

Derczó István

Az 1993-ban alapított, magyar tulajdonban levő cég profilja a csarnoképítés, a gyárépítés, a generálkivitelezés és az acélszerkezet-gyártás, utóbbit sárospataki üzemében végzi 11 ezer négyzetméteres gyártófelületen. A Kassán leányvállalattal bíró társaság alvállalkozóival együtt mintegy négyszáz embert foglalkoztat. A társaság éves árbevétele 2013-ban 4,2 milliárd forint, 2014-ben 5,6 milliárd volt, tavaly 43 százalékos növekedéssel 8,06 milliárdra nőtt, ezt követte az idei újabb jelentős bővülés.

Weinberg '93 Építő Kft.Iparági hírek

Hírlevél

Hirdetés