2024.03.28, Csütörtök
Új gyárat épít Győrben jövőre a Graboplast

Új gyárat épít Győrben jövőre a Graboplast

mti, magyarepitok.hui

2016.12.12. 09:41 - Hegedűs Gergely

A magyar építőipari gyártó kétmilliárdos beruházást tervez, az új üzemben elsősorban kültéri burkolatokat állít majd elő.

Hirdetés

A Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint több mint húsz százalékkal javul a speciális padlóburkolatokat gyártó győri székhelyű cég eredménye az idén a tavalyihoz képest. Az MTI azt írja, Jancsó Péter konkrét számokat egyelőre nem említve elmondta, az idén 2-4 százalékos növekedést érhet el a vállalat.

A cég idén februárban Tatabányán adta át új gyárát, melyhez októberig egy új csarnokot épített. Augusztusban kecskeméti gyárának bővítését adta át a vállalat.

Az elnök-vezérigazgató beszélt arról is, hogy a jövő év második felében mintegy kétmilliárd forintból új gyárat építenének, ahol elsősorban kültéri, úgynevezett WPC burkolatokat gyártanának. A tervek szerint a gyár Győrben épül, a megvalósításhoz 800 millió forint támogatást már elnyertek. A beruházással ötven új munkahely jönne létre.     


80 országban használják a cég termékeit

A 110 éves Graboplast speciális padlóburkolatokat gyárt, Győrben, Tatabányán és Kecskeméten összesen mintegy hétszáz embert foglalkoztat. A cég termékeinek több mint kilencven százaléka exportra megy, egyebek mellett Törökországba, a közel-keleti országokba, valamint Franciaországba, Németországba, Belgiumba, Hollandiába és Luxemburgba. A magyar tulajdonban álló társaság padlóit jelenleg több mint 80 országban használják.   

A Graboplast Zrt. adózott nyeresége több mint kétszeresére, 467 millió forintra nőtt tavaly, a 2014. évihez képest, árbevétele pedig 3 százalékkal, 18 milliárd forintra nőtt 2014-hez képest.

Iparági hírekGraboplast Zrt.építőipari gyártók

Hírlevél

Hirdetés