2024.03.29, Péntek
Nyolcvan éves a Mapei csoport, hazánkban is sikeres
mapei.com

Nyolcvan éves a Mapei csoport, hazánkban is sikeres

magyarepitok.hu

2017.01.24. 16:29 - Antal Zsófia

Az Olaszországban családi vállalkozásként alapított Mapei mára 32 országban található meg. A magyar leányvállalat tavaly lett 25 éves, s árbevétel szempontjából is rekordot döntött.

Hirdetés

1937-ben, Milánó külvárosában alapította meg kis családi vállalkozását Rodolfo Squinzi, melynek a MAPEI nevet adta a Materiali Ausiliari Per l'Edilizia e l'Industria (építési és ipari segédanyagok) olasz szavak kezdőbetűit összeolvasva. Squinzi már ekkor felismerte, hogy az ipari és társadalmi fejlődés gyors, robbanásszerű változásokat eredményez majd az építőipari és ipari segédanyagok területén. A mára világviszonylatban is piacvezető építőipari óriás alapelvei 80 éve változatlanok - derül ki a Mapei Kft. közleményéből.

„Nem a pillanatnyi divat, hanem örökérvényű alapelvek szerint működünk. Ezek lehetővé teszik számunkra, hogy félelem nélkül tekintsünk a jövőbe” – vallja Giorgio Squinzi, az alapító Rodolfo Squinzi fia, s egyben a Mapei Csoport vezérigazgatója.

A vállalatcsoport ma 81 leányvállalattal – köztük az 1991-ben alapított Mapei Kft-vel –, 18 K+F központtal és 70 gyártóüzemmel büszkélkedhet a világ 32 országában. Piacvezetőként az etika, az átláthatóság és a felelősségteljes gondolkodás jegyében önként vállalta, hogy a rendeletileg előírt szintnél szigorúbban veszi az általa gyártott termékekre vonatkozó előírásokat, és akkreditált laboratóriumai segítségével garantálja az állandó minőséget.

 

A Mapei Kft. átlépte a 10 milliárd forintos árbevételt

A cég magyar leányvállalatának összforgalma 10,2 milliárd forint volt 2016-ban, mely öt százalékos növekedés az egy évvel korábbi eredményekhez képest. Az év első negyedévében ráadásul 9 százalékos volt a növekedés, ez később fokozatosan lassult.

A Mapei Kft. forgalmának alakulása 2012-2016 (milliárd forint)

 

Mapei Kft.Iparági hírek

Hírlevél

Hirdetés