2024.03.28, Csütörtök
Az építőipar legismertebb cégeivel tartott szakmai napot az Ybl
(képek: magyarepitok.hu)

Az építőipar legismertebb cégeivel tartott szakmai napot az Ybl

magyarepitok.hu

2017.03.21. 12:13 - Hegedűs Gergely

Az előadások, szakmai bemutatók mellett állásbörze és gyakorlati lehetőségekről szóló tájékoztatás is segítette a diákokat. A korábban kevés részvevőt vonzó szakmai napot sikeresen gondolták újra az Ybl hallgatói, az új irányvonalakról Kincses Péter főszervezőt kérdeztük.

Hirdetés

A képre kattintva galéria nyílik


Kedden délelőtt megnyílt a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának szakmai napja. Az egyetem főépületében az ország legismertebb építőipari cégei, összesen több mint 30 vállalat képviselői tartanak előadásokat és bemutatókat, emellett az intézmény oktatói is bemutatkoztak.

A rendezvény állásbörzéjén a résztvevő cégek - többek közt a Colas Hungária, a Duna Aszfalt, a Market Építő és a Terrán - állásajánlataival is megismerkedhettek a szakma fiataljai.

A diákok emellett lehetőséget nyertek a számukra leginkább megfelelő szakmai gyakorlati helyszín kiválasztására is, ehhez a Hallgatói Önkormányzat standjánál kaptak tájékoztatást. Itt az építész, építőmérnök és műszaki menedzser hallgatók a mesterképzésekről is kérhettek tájékoztatót.


Az Ybl diákjai vették a kezükbe az irányítást

A rendezvény egyik főszervezője, Kincses Péter a magyarepitok.hu-nak elmondta, az idei rendezvényt első ízben szervezték az iskola diákjai. "Újragondoltuk az Ybl Szakmai Napot, melynek korábban nagyon alacsony volt a látogatottsága. Az egyetemek és a középiskolák mellett ezúttal az egész szakmát megcéloztuk, és a több száz résztvevő azt mutatja, hogy sikerrel" - fogalmazott az egyetem végzős hallgatója.

A főszervező kiemelte, hogy az építőipari vállalatok számára standolási lehetőséget biztosítottak, ezáltal kapcsolatot teremtve a munkaerőhiánnyal küzdő iparág és a jövő szakemberei között. Hozzátette, az állásbörze bővülését várják, olyan cég is volt, mely egyelőre csak megfigyelőként van itt, de jövőre már kiállítani is fog. "Harmincnégy cégünk van jelenleg, további tíz cég jelezte, hogy jövőre már itt szeretne lenni a rendezvényen" - árulta el Kincses Péter.

További cél volt, hogy az iskola és a cégek közötti kapcsolat is kialakuljon, illetve hogy a hallgatók számára áttekinthetővé váljanak a választható szakmai gyakorlatok. "Ez számomra is komoly problémát okozott, mert eddig nem voltak rendszerezve a lehetőségek. Most viszont sikerült úgy struktúrálni, hogy ha például valaki épületszigeteléssel akar foglalkozni, gyorsan megtalálja az ehhez szükséges céget." Ehhez minden résztvevővel szemben elvárás volt, hogy gyakorlatot biztosító helyekkel érkezzen a szakmai napra.
 

Részt vevő cégek: 

Bitshapes Kft., www.bitshapes.hu
CEMKUT Kft., www.cemkut.hu
Colas Hungária Zrt., www.colas.hu
Creaton Equiton, www.equitone.hu
Creaton Eternit, www.eternit.hu
Creaton Siniat, www.siniat.hu.com
CRH Magyarország, www.crhhungary.com
Duna Aszfalt Kft., www.dunaaszfalt.hu
Egy Építésvezető Blogja Németországból BLCG ,
Fatra Izolfa Zrt., www.fatrafol.hu
Graphisoft, www.archicad.com/hu
Horizont Global, www.horizontglobal.com
Kingspan Kft., www.kingspan.hu
KRAUSE Kft., www.krause-systems.hu
Lábatlani Vasbetonipari Zrt., www.railone.hu
Leier, www.leier.hu
Limes Model Kft., www.limesmodel.hu
Magyar Betonelemgyártó Szövetség, www.mabesz.hu
Magyar Építéstechnika, www.magyarepitestechnika.hu
Market Zrt., www.market.hu
MC-Bauchemie Kft., www.mc-bauchemie.hu
Nemetschek Magyarország Kft., www.nemetschek.hu
Óbuda Group Zrt., www.obudagroup.hu
Pallér Csarnok Kft., www.pallercsarnok.hu
Platio/Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft., www.platio.cc
Prefa Hungaria Kft., www.prefa.hu
Promat South East Europe., www.promat.hu
Securiton Kft., www.securiton.hu
Sika Hungária Kft., www.sika.hu
Terc Kft., www.terc.hu
Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. www.terranteto.hu
Térváz Kft., www.tervaz.hu

Galéria

Óbuda GroupAktuálisszakemberképzés

Hírlevél

Hirdetés