2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A HE-DO nyolc hónappal hamarabb elkészül a 21-es főút harmadik szakaszával
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A HE-DO nyolc hónappal hamarabb elkészül a 21-es főút harmadik szakaszával

magyarepitok.hu

2017.07.27. 15:38 - Antal Zsófia

Már a burkolati jelek felfestésénél tart az abasári központú cég a Salgótarján gyorsforgalmi elérhetőségét célzó projektben, amiről képriporttal jelentkezünk. Az útszakaszt várhatóan már idén átadják a forgalomnak.

Hirdetés

A 21-es főút Nógrád megyei III. szakaszán (Pásztó-Mátraszőlős-Tar) 3,73 kilométer hosszan zajlik a négynyomúsítás, amelyet HE-DO Kft. egyedül végez. A mélyépítő cég 2016 júliusában kezdte a kivitelezést, Salgótarján gyorsforgalmi elérhetősége érdekében további négy projektben zajlanak munkák a 21-es úton. A HE-DO a projekt IV. és V. szakaszán is dolgozik, ezeken a területeken a Swietelsky Kft.-vel és a KM Építő Kft.-vel közösen.

A III. szakasz munkáiról utoljára márciusban adtunk hírt, információink szerint azóta a főpálya és a csomópontok földmunkája, illetve pályaszerkezete szinte teljes egészében elkészült. A hat új műtárgy (három csőáteresz és három híd) közül öt teljesen kész, egy pedig szerkezetkész állapotban van.

HE-DO Kft. kopóréteg építése
A képre kattintva galéria nyílik!

 

Már az utolsó simításokat végzik

Minden érintett közműinfrastruktúra kiváltásra került vagy védelembe lett helyezve. Csaknem kész a pásztói különszintű csomópont, a közúti mérlegelő és a földutak stabilizálása. Folyamatban van a forgalomtechnika kiépítése, azaz a burkolati jelek felfestése és a közlekedési táblák kihelyezése is. A vízépítési feladatok és a tervezett környezetvédelmi létesítmények szintén befejezés előtt állnak.

Ősz közepén válik végül aktuálissá a fák, cserjék telepítése és a csatlakozó területek füvesítése. Bár a projekt szerződéses befejezési határideje 2018. július 2., a befejezés jelentős előteljesítéssel ez év október végére prognosztizált. Ez azt jelenti, hogy várhatóan november végén teljes körűen forgalomba helyezik a 2x2 sávosra bővített harmadik szakaszt.

Galéria

HE-DOÚtépítésPásztó21-es főút

Hírlevél

Hirdetés