2024.04.19, Péntek
Indul a második hullám a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút építésében

Indul a második hullám a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút építésében

kozbeszerzes.hu, kolcseytv.hu

2016.08.02. 13:23 - Hegedűs Gergely

A tavalyi 10 után újabb 13 kilométer épül meg a közbeszerzés szerint kevesebb, mint két hónap alatt.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Iroda Zrt. kiírta a közbeszerzést a Nyíregyháza és Tokaj közötti kerékpárút újabb két szakaszának megépítésére. A két város közötti 30 km-es távolságból a mostani projekt 13,6 kilométeren biztosít kerékpárutat.  

A Közbeszerzési Hatóság oldalán megjelent hirdetmény szerint a projektet idén október 17. és december 8. között kell kivitelezni. Az első szakaszon Rakamaz térségében 4,9 km hosszú kerékpárút épül. Eközben megtörténik a 231 méteres Hosszú-híd kerékpáros átvezetésre alkalmas felújítása, valamint létesül egy kerékpáros vasúti átjáró. A második szakaszon Tiszanagyfalutól Nyírtelek irányában 8,7 km hosszú kerékpárutat építenek, és itt is kialakítanak egy vasúti átjárót.

A kormány még áprilisban kiemelt beruházássá Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút megépítését. A projekthez kapcsolódóan tervezik a Tokaj melletti Kopasz-hegyet Tarcal felé megkerülő kerékpáros út kialakítását. A Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr kerékpáros út kivitelezése, ahogy arról hétfőn beszámoltunk, más kerékpárutakkal együtt szintén kiemelt beruházássá vált.

A Nyíregyháza-Tokaj kerékpárúton tavaly ősszel készült az első öt szakasz. Ekkor épült meg a Nyírteleket Gyulatanyával összekötő 2,5 kilométer, valamint Tiszanagyfalu, Tokaj és Rakamaz térségében, valamint a nyíregyházi Tokaji úton is kiépült összesen 7 kilométernyi kerékpárút.

Mi épül?kerékpárútNyíregyházaTokaj

Hírlevél

Hirdetés