2024.04.19, Péntek
Nyíregyháza nem áll meg: újabb gazdaságfejlesztési terveket fogadtak el
sostort.hu

Nyíregyháza nem áll meg: újabb gazdaságfejlesztési terveket fogadtak el

MTI

2016.08.25. 16:20 - Antal Zsófia

Még több útfelújítási tervről számolt be az önkormányzat, emellett ökológiai sétányt, Sóstógyógyfürdőre pedig száz szobás szállodát terveznek építeni.

Hirdetés

A kedden bejelentett közútfejlesztések után több mint hárommilliárd forint összegű gazdaságfejlesztési és munkaerő-mobilitási, valamint idegenforgalmi beruházási tervről döntött a nyíregyházi önkormányzat közgyűlése csütörtökön.

A 120 ezres nagyváros nyugati és déli ipari övezetében 2 milliárd 914 millió forintot költenek majd a közlekedési infrastruktúra javítására. A nyugati területen:

  • a Kertvárosi-negyedben felújítják a Szélsőbokori, a Derkovits és a Legyező utat,
  • a 36-os főút és a Szélsőbokori út kereszteződésében új csomópontot alakítanak ki,
  • korszerűsítik a Róka-bokori utat (amely a francia Michelin-gumigyárat köti össze az M3-as nyugati elkerülő úthálózatával).

A déli ipari övezetben a főutat, vagyis a Tünde utcát újítják fel, amely a Nyíregyháza-Nyírbátor közötti úton át csatlakozik az M3-as sztráda nagyszállás-nagykállói fel- és lehajtójához.

 

Sóstóra tanösvényt és négycsillagos szállodát terveznek

Emellett a város északi szélén elterülő 300 hektáros Sóstói-erdőben 3 kilométer hosszú erdei-ökológiai sétányt és tanösvényt alakítanak ki, amely a fás területen át egészen a Nyíregyházi Állatparkig vezet majd. A tervezett sétányon tájékoztató táblákon ismerhetik majd meg a turisták az erdő teljes faunáját, védett, ritkaságnak számító növényfajtáival együtt.

Kovács Ferenc, a város polgármestere az ülésen azt is bejelentette: a kormánnyal kötött Modern Városok program keretében a gyógyhellyé nyilvánított Sóstógyógyfürdőre tervezett négycsillagos, száz szobás szálloda építésére tíz pályázat érkezett. Az építési munkálatok várhatóan 2017-ben indulnak meg.

A polgármester emellett kiemelte, hogy a Modern városok program keretében Nyíregyháza rendelkezésére álló 23,75 milliárd forint összegű beruházási keretre eddig már 6,2 milliárd forint értékű fejlesztési pályázatot fogadtak el.

Mi épül?szállodaberuházásNyíregyházaútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés