2024.04.19, Péntek
A ZÁÉV újítja fel Gül Baba türbéjét
panoramio.com

A ZÁÉV újítja fel Gül Baba türbéjét

magyarepitok.hu

2016.09.06. 14:00 - Antal Zsófia

A XVI. században épült nyolcszögletű sírbolt és környezetének felújítása 2,5 milliárd forintból valósul meg Budapest II. kerületében.

Hirdetés

A török és a magyar kormány közös vállalkozásának köszönhetően megújul Gül Baba türbéje és annak környezete – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője a budai emlékhely rekonstrukciós munkálatainak elindításakor. Az eseményen részt vett Veysi Kaynak, Törökország miniszterelnök-helyettese is.

A 2,5 milliárd forintos nagyberuházás várhatóan 2017-ben készül el, a kivitelező a ZÁÉV Építőipari Zrt. Nemcsak a síremlék, hanem az ide vezető utcák, az érintett közterületek, a vízelvezető-rendszer, valamint az egykori Wagner-villához tartozó teraszos, ma rendkívül elhanyagolt állapotú kert is újjáépül. Varga Mihály a beruházás céljaként kiemelte, hogy a türbé ne pusztán műemlék legyen, hanem a környéken élők számára vonzó pihenőparkká és egyben turisztikai célponttá váljon.

A miniszter hozzátette, hogy a Millenáris bővítése is a kormány támogatásával valósul meg, a kabinet szándéka szerint a két fejlesztés együttes hatásaként jelentősen nő a zöldfelületek aránya a kerületben.

Galéria

műemlékfelújításZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?II. kerületNemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

Hírlevél

Hirdetés