2024.04.20, Szombat
Csornai és tamási telephelyét is bővíti a magyar alkatrészgyártó
(fotó: mti)

Csornai és tamási telephelyét is bővíti a magyar alkatrészgyártó

mti

2016.10.06. 08:50 - Hegedűs Gergely

A 18 éve folyamatosan növekvő Hantech új irodaépületet és új gépeket avatott, idén már két 10 százalékos bérfejlesztésen van túl.

Hirdetés

Háromszázötven millió forintból bővítette kapacitását a csornai székhelyű Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt. A mezőgazdasági gépek alkatrészeit, részegységeit gyártó és forgalmazó cég a 350 milliós beruházásban kilenc berendezést vásárolt, illetve új irodaépületet alakított ki. Az 1949-ben alapított vállalat 82 millió forintot kapott a fejlesztéshez Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív programból.

 

Több mint kétmilliárdos fejlesztés 17 év alatt

Tallér György, a felügyelőbizottság elnöke elmondta, olyan berendezéseket vásároltak, amelyek a kombájnokhoz tartozó gépek és rotorok gyártásához biztosítanak kapacitást. A gépek között van nagy teljesítményű lézervágó, hegesztőrobot, csőhajlító, sugárfúró, az anyagmozgatást szolgáló daruk és a minőség ellenőrzését szolgáló sókamra.

A magyar tulajdonban levő vállalat másik telephelyén, a Tolna megyei Tamásiban is hasonló fejlesztést terveznek, csarnokot építenek és eszközöket szereznek be. A társaság 1999 óta mintegy 2,1 milliárd forint értékben beruházott, ehhez 400 millió forintot kaptak európai uniós és kormányzati támogatásként.     

 

Francia, német, japán és amerikai partnerek

A 18 éve folyamatosan növekvő, tavaly 3,5 milliárdos árbevételt elérő Hantech Zrt. a termelés szinte teljes volumenét exportálja, partnerei között van a francia Kuhn, a német Welger és Claas cégcsoportok, a japán Kubota és az amerikai John Deere.

A mintegy kétszáz embert foglalkoztató vállalatnál idén már két alkalommal is 10 százalékos bérfejlesztést hajtott végre. A Hantech 2000 óta vesz részt a duális képzésben: a csornai Kossuth Lajos Szakképző Iskola lakatos és gépszerelő tanulóinak biztosít gyakorlati képzést, az idei tanévben mintegy hetven diák számára.

Mi épül?ipari ingatlanokCsorna

Hírlevél

Hirdetés