2024.04.20, Szombat
„Annyi beton, mint 60 kilométer autóút” – letették a Telekom székház alapkövét
Az építkezés állapota november 15-én (fotó: magyarepitok.hu)

„Annyi beton, mint 60 kilométer autóút” – letették a Telekom székház alapkövét

magyarepitok.hu

2016.11.15. 15:11 - Antal Zsófia

A Market 2018 második felére készül el az 58 ezer négyzetméteres épülettel az Üllői út és a Könyves Kálmán körút csomópontjában, 4500 munkavállaló dolgozik majd benne.

Hirdetés

November 15-én ünnepélyes keretek között tették le a WING Zrt. tulajdonában álló és a vállalat beruházásában megvalósuló Magyar Telekom székház alapkövét. A székház várhatóan 2018 második félévében készül el, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól. Az ország legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló irodaháza elhelyezkedésének, energiatakarékos berendezéseinek, emberarcú belső tereinek köszönhetően a jövő munkahelye szeretne lenni, ahol egy kisebb településnyi ember fog dolgozni. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő Zrt. végzi. A finanszírozó banki konzorcium tagjai az Unicredit Bank Hungary és a K&H Bank.

 

Új fejezet a Telekom és a város életében is

Az alapkőletételen részt vett Noah Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, Schőmer Norbert, a WING Zrt. irodaprojektekért felelős vezérigazgató helyettese, Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az időkapszula betemetése (fotó: magyarepitok.hu)

Noah Steinberg kiemelte, hogy a magyar gazdaság fontos húzóereje az ingatlanpiac, s ezért lényeges, hogy az itt tevékenykedő cégek építészeti, funkcionális és gazdasági értelemben is értéket teremtsenek. Hangsúlyozta a jó bizalmi kapcsolatot a Magyar Telekom, a WING és Ferencváros között, hiszen enélkül nem jöhetne létre egy ilyen léptékű fejlesztés.

Schőmer Norbert az itt létrejövő iroda méreteit illetően kiemelte, hogy akkora lesz, mint három átlagos irodaház egyben, s az ingatlanpiacon lévő teljes irodaállomány 2 százalékát teszi ki. „80 ezer köbméter betont használunk majd fel építkezés közben, ami 60 kilométernyi kétsávos autóút építésének felel meg. Emellett 10 ezer tonna betonacélra is szükség lesz, ami annyi, mint 55 darab üres Boeing repülő.”

Christopher Mattheisen bemutatja a látványterveket (fotó: magyarepitok.hu)

Christopher Mattheisen a Magyar Telekom jelenlegi helyzetéről azt mondta: „Munkavállalóink most fél tucat helyen vannak szétszórva Budapesten belül, az egy helyre költözés új fejezetet nyit majd a vállalat életében.” Emellett kiemelte, hogy az irodaházzal Budapest fejlődéséhez is hozzá kívánnak járulni, hiszen tisztában vannak vele: ezzel a város történetét is írják. „Remélem, nem csinálunk túl nagy hangzavart a Fradi szurkolóknak” – tette hozzá zárásként a vezérigazgató.

 

Fitnesz-wellness központ is várja majd az itt dolgozókat

Az 58 ezer négyzetméter alapterületű új Magyar Telekom székház jó megközelíthetőségének, energiatakarékos berendezéseinek és az egészséges munkakörnyezetet biztosító megoldásainak köszönhetően az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz. A belső tereket a fejlesztővel szoros együttműködésben úgy alakítják ki, hogy azok elősegítsék a hatékony működést, egyúttal elegáns, rugalmas és kreatív munkakörnyezet teremtsenek.

A leendő fitnesz terem (A képre kattintva galéria nyílik!)

Ennek szellemiségében épül a legfelső emeleti fitnesz-wellness központ, az ugyanitt elhelyezkedő 200 méteres kültéri futópálya és a belső zöld kert is. Az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, több mint 300 kerékpár biztonságos elhelyezésére alkalmas biciklitároló, illetve egy 300 fő befogadására alkalmas konferenciaterem. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4000 négyzetméter áll rendelkezésre piaci bérbeadás céljára. A várhatóan 2018 végén záruló projekt mintegy 1000 fő számára teremt munkát.

Galéria

Wing Zrt.Market Építő Zrt.Mi épül?Magyar Telekomiroda

Hírlevél

Hirdetés