2024.03.19, Kedd
Elkészült Veszprém új sportcsarnoka

Elkészült Veszprém új sportcsarnoka

mti, magyarepitok.hu

2016.11.23. 09:51 - Hegedűs Gergely

Az új csarnok elsősorban a kézilabdás utánpótlásképzést szolgálja, de alkalmas kosárlabda- és röplabdamérkőzések megrendezésére is.

Hirdetés

Átadták a több mint 650 millió forintból épített kézilabdacsarnokot a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnáziumban. Az utánpótlás számára épült létesítmény 1610 négyzetméter alapterületű, 7 méter belmagasságú, kézilabda-, kosárlabda- és országos szintű röplabdamérkőzésekre is alkalmas. A szabványos kézilabdapályát magában foglaló csarnokban a középvonal két oldalán egy-egy tornatermi gyakorlótér is kialakítható.


Mostantól minden egy helyen

Az építtető a Diákok Egészségéért, Veszprém Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány volt. A szervezet kuratóriumának elnöke, Juhász László elmondta, az építkezéshez több mint 200 millió forintot önerőből, míg további több mint 450 millió forintot TAO-támogatások által használtak fel.

A beruházásnak köszönhetően a szakemberek által kiválasztott kézilabdás fiatalok a gimnáziumban és a hozzá tartozó kollégiumban egy helyen tanulhatnak, edzhetnek és lakhatnak. Emellett a gimnázium többi diákja is a kor színvonalának megfelelő létesítményben végezheti napi testnevelést.


A magyar kézilabda fellegvára teljes életpályát kínál

A beruházás a legsikeresebb magyar kézilabdacsapat városában valósult meg. A Veszprém férfi együttese 24-szeres magyar bajnok, 25-szörös kupagyőztes, a KEK-ben két aranyéremig, a Bajnokok Ligájában három ezüstéremig jutott.

Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere az átadón kiemelte, a sport esetében fontos, hogy életutat is kínáljanak az iránta érdeklődőknek. Erre Veszprémben a kézilabdában minden feltétel adott: megvan az általános iskolai bázis, a középiskolai nevelés és az egyetemen is vannak lehetőségek. "Az évről évre gyarapodó tömegnek azonban szüksége van az olyan infrastrukturális fejlesztésekre is, mint ez az új csarnok" - fogalmazott a városvezető.    

Mi épül?sportberuházásokVeszprém

Hírlevél

Hirdetés