2024.03.29, Péntek
Újabb irodaház épül a Corvin sétányon

Újabb irodaház épül a Corvin sétányon

2017.03.13. 17:10 - Hegedűs Gergely

A 27 ezer négyzetméteres komplexum 28 milliárdos beruházásban épül a Corvin sétány utolsó irodaprojektjeként. Tervezésénél kiemelt figyelmet kapott a technológiai vállalatok számára meghatározó magasabb elektromos kapacitás.

Hirdetés

A Futureal-csoport megkötötte a Corvin 5 irodaház építését szolgáló hitelszerződést – derül ki a realista.hu híréből. Az ingatlanfejlesztő mintegy 14 milliárd forintos hitelfelvétele a Corvin sétány irodaprojektjének utolsó elemét szolgálja. Nemrég adtunk hírt a tavaly negyedik irodaházként megépült Skypark irodaház átadásáról, a Corvin 5 ennek az épületnek a szomszédságában épül, első ütemét várhatóan 2018-ig végéig adják át.

A 90 millió euró (mintegy 28 milliárd forint) értékű irodakomplexum összesen 27 000 négyzetméteres lesz. Első üteme 14 200 négyzetméter, a második 12 800 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik majd.


Új épületminősítési kategóriában jár az élen

Az ’A’ kategóriás irodaházat a legmagasabb nemzetközi sztenderdek szerint tervezték, a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek is megfelel. Ráadásul az elsők között kaphatja meg a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokra épülő, új, Well Building minősítést. Az épület földszintjén belső kert kap helyet, az irodaház nagyméretű tetőterasszal is kiegészül. Az irodaház előtt kialakított városi tér szoborral, szökőkúttal, valamint pihenőfelületekkel várja a járókelőket.

A Corvin 5 megtervezésénél kiemelt figyelmet kapott a technológiai vállalatok számára meghatározó magasabb elektromos kapacitás, valamint a folyamatos, szünetmentes működést biztosító rendszerek.

 „A komplexum a Corvin-negyed egyik legkarakteresebb épülete lesz, amellyel immár 100 ezer négyzetméterre növekszik a Corvin-irodák összes bérbeadható területe” – idézte a cikk Futó Gábort, a Futureal-csoport alapítóját.

Mi épül?Corvin sétányiroda

Hírlevél

Hirdetés