2024.03.28, Csütörtök
Hazai pályán bizonyíthat a Vidi: nemsokára átadják a Sóstói Stadiont
szekerhefervar.hu

Hazai pályán bizonyíthat a Vidi: nemsokára átadják a Sóstói Stadiont

MTI

2018.10.02. 15:34 - Veres Ida

A Strabag által kivitelezett 13,98 milliárd forintos létesítmény már a használatbavételi engedélyeztetésre vár.

Hirdetés

Hivatalosan is az utolsó szakaszához érkezett a székesfehérvári Sóstói Stadion, Strabag által végzett kivitelezése. A műszaki átadás után kedden megkezdődött a használatbavételi engedélyeztetési eljárás, hamarosan beköltözhet a MOL Vidi FC - közölte a székesfehérvári önkormányzat az MTI-vel.

Az önkormányzat által közleményében hangsúlyozta, hogy a biztonság és a minőség a két kulcsszó, ezeknek kell ugyanis megfelelnie a megújult stadionnak, amely a mérkőzések mellett modern technikával felszerelt közösségi térként is szolgálja majd a városlakókat.

A stadionépületben látogatóközpont és körülötte parkolók létesültek, valamint utak és sétányok újultak meg.

Felidézték, hogy a nagyberuházás szervesen kapcsolódik ahhoz a városrészi rehabilitációhoz, amelynek keretében megmentették a Sóstó Természetvédelmi Területet.
 

Statikai probléma hátráltatta a kivitelezést

A kivitelező 2016 novemberében vette át a munkaterületet, a projektet azonban jelentősen hátráltatta a régi stadion - eredetileg megtartandó, felújítandó - főépületének statikai problémája. Az épületrészt elbontották, ami 900 millió forintos, előre nem látható többletkiadást jelentett.

A bajnok MOL Vidi FC új otthona 13,98 milliárd forintos beruházás keretében valósult meg és már az UEFA szigorított, négyes kategóriájának elvárásaihoz illeszkedik: 14 200 fős befogadóképességével nagy nemzetközi találkozóknak adhat otthont. Az önkormányzat azt szeretné, ha mielőbb - minden engedély birtokában - hazai környezetben léphetne pályára a Vidi.

StrabagMi épül?stadionépítésSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés