2024.03.28, Csütörtök
1600 négyzetméteres gyártócsarnokot épített egy garázsból indult cég
MTI

1600 négyzetméteres gyártócsarnokot épített egy garázsból indult cég

MTI

2017.05.08. 10:00 - Antal Zsófia

A műanyag alkatrészeket gyártó EuropTec több mint 700 millió forintos zalaegerszegi beruházása 65 új munkahelyet teremt a városban.

Hirdetés

Szombaton került sor az EuropTec Kft. új, zalaegerszegi gyártócsarnokának avatójára. A svájci társaság önerőből, mintegy 710 millió forintos beruházással megépült 1600 négyzetméteres csarnokának köszönhetően megduplázza termelését. A cég főként orvosi műszerekhez, implantátumokhoz, valamint diagnosztikai, labortechnikai eszközökhöz gyárt műanyag alkatrészeket.

Belső Gábor ügyvezető igazgató a zalaegerszegi cég történetét ismertetve kifejtette: 1991-ben egy garázsban alapították meg tíz dolgozóval. 1995-ben 20 dolgozóval nyílt meg az első üzemcsarnokuk, 2004-ben, a második csarnok avatásakor már 90 alkalmazottat foglalkoztattak. Jelenleg csaknem 130 dolgozója van a cégnek, a létszámot most 65 alkalmazottal bővítik.

Fabian Zwick, a svájci Glas Trösch cégcsoport igazgatósági tagja az új gyártócsarnok avatásán Zalaegerszegen, 2017. május 6-án. (fotó: MTI)

Fabian Zwick, az EuropTec Kft.-t is tulajdonló svájci Glas Trösch cégcsoport igazgatósági tagja kifejtette: Európában, az Egyesült Államokban, valamint a Közel-Keleten összesen ötezer alkalmazottat foglalkoztatnak. A cégcsoport az építőipar és a járműipar számára gyárt speciális üvegeket, valamint műanyag alkatrészeket ipari, orvostechnikai felhasználásra.

 

A telephelyhez vezető út is megújult

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) ünnepi beszédében arról szólt, hogy a svájci tulajdonú vállalkozás a kezdettől rendkívül jó partnere az önkormányzatnak, támogatják a városi kezdeményezéseket, a helyi sport- és kulturális életet, illetve az oktatást is. Zalaegerszeg önkormányzata is hozzájárult az új beruházáshoz azzal, hogy közel 17 millió forintos beruházással kiszélesítették a társaság telephelyéhez vezető utat.

Vigh László fideszes országgyűlési képviselő, Peter Burkhard, Svájc Budapesti nagykövete, Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára és Balaicz Zoltán polgármester (b-j) az EuropTec Kft. új gyártócsarnokának avatásán. (fotó: MTI)

Az elmúlt időkben Svájc a tíz legnagyobb magyarországi befektető közé került, a közel 300 svájci cég mintegy 30 ezer embert foglalkoztat Magyarországon - közölte Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete ugyancsak azt erősítette meg, hogy a zalaegerszegi csarnokavatás egy újabb fontos jelzője annak, hogy a két ország közötti gazdasági kapcsolatok örvendetesen fejlődnek. A befektetők részéről pedig a bizalom jelét is mutatja, hogy Magyarországon újabb fejlesztéseket hajtanak végre.

Mi épül?Zalaegerszegüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés