2024.04.23, Kedd
Új csapágygyárával a régió legnagyobb foglalkoztatójává válik a debreceni FAG

Új csapágygyárával a régió legnagyobb foglalkoztatójává válik a debreceni FAG

MTI

2017.05.12. 11:56 - Antal Zsófia

Jövő márciusra készül el a csarnok, melynek alapkövét csütörtökön tették le. A 25 milliárdos beruházás 500 munkahelyet teremt az autóipari cégnél.

Hirdetés

Elindult az FAG Magyarország Ipari Kft. tavaly áprilisban bejelentett, 80 millió eurós (több mint 25 milliárd forintos) beruházása: lerakták a csapágygyár újonnan épülő csarnokának alapkövét csütörtökön, a debreceni Határ úti telephelyen. A 25 ezer négyzetméteres gyártóhely 2018 márciusára készül el, kiépítéséhez a kormány 4,5 milliárd forint támogatást ad. Az új csarnokba korszerű köszörűs technológiát telepítenek.

Papp László polgármester, Szabó Péter ügyvezető igazgató, Oliver Jung igazgatósági tag és Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (b-j) a FAG Magyarország Ipari Kft. csapágygyára új csarnokának alapkőletételén Debrecenben, május 11-én. (fotó: MTI)

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere elmondta: a csarnok felépítése után a cég a jelenlegi 1350 dolgozó mellé 2021-ig további 500 dolgozót vesz fel. Ezzel nemcsak a város, hanem a régió legnagyobb foglalkoztatója lesz. „Az FAG megmentője lett egy hagyományosan debreceni iparágnak, a csapágygyártásnak” - emelte ki a polgármester.

Oliver Jung, az FAG igazgatósági tagja felidézte, hogy egy évtizede a debreceni volt az első gyár, amelyért felelősséget vállalt, és mára bebizonyosodott, hogy versenyképes, a legmagasabb követelményeknek megfelelő munka folyik az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél.

fotó: MTI

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elismerően szólt arról, hogy az FAG már XXI. századi technológiát alkalmaz, és kiváló termékei eljutnak az Európai Unió országaiba.

Az FAG Magyarország Ipari Kft. a német Schaeffler-csoport tagja. Csapágyakat és azok komponenseit gyártja és exportálja a legnagyobb autóipari cégek számára, Németországba. A cég tavalyi árbevétele 100 millió euró volt.

munkahelyekMi épül?Debrecenautóiparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés