2024.03.28, Csütörtök
Évi 1500 rendezvény lel otthonra a Hegyvidék új Kulturális Szalonjában
magyarepitok.hu

Évi 1500 rendezvény lel otthonra a Hegyvidék új Kulturális Szalonjában

magyarepitok.hu, valasz.hu

2017.05.28. 12:53 - Antal Zsófia

A népszerű kulturális központ kinőtte jelenlegi helyét, így a XII. kerületi polgármesteri hivatallal szemben kap teljesen új épületet.

Hirdetés

A 2011 őszén megalakult Hegyvidéki Kulturális Szalon ideiglenes helyzetnek köszönheti létrejöttét: amikor a MOM Kulturális Központot felújítás miatt egy időre bezárták, átmenetileg a XII. kerület régi gyerekkönyvtárában kaptak helyet a művelődési házban működő klubok és programok. Mivel a Böszörményi úti helyiség jól működött, úgy döntöttek, hogy a MOM újranyitását követően is töltsön be közösségi funkciót.

A népszerű intézmény azóta kinőtte jelenlegi épületét, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a polgármesteri hivatallal szemben, a Törpe és a Kiss János altábornagy utca sarkán álló telken alakít ki új helyszínt az évi 1500 rendezvényt szervező Szalonnak.

Az építkezés állapota május 27-én. (fotó: magyarepitok.hu)

A munkálatok Lenzsér Péter Ybl-díjas építész tervei alapján március elején kezdődtek el, azok kivitelezője – akárcsak a kerületi Tamási Áron Gimnázium új épülete, a zugligeti lóvasút végállomás és számos kisebb felújítás esetében – a budapesti Archibona Kft. Az építkezés nettó 161,3 millió forintból, a Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg: a Tér_Köz pályázaton 45 millió forintot nyert rá az önkormányzat.

fotó: magyarepitok.hu

Az épület alaptevékenysége a kulturális események kiszolgálása lesz, aminek központi eleme egy többfunkciós nagyterem. Az alsó szintre kávézót terveznek, amely az intézmény fogadótere, illetve kiállításoknak és egyéb rendezvényeknek is helyet adhat majd. További 3-4 kisebb terem is kialakításra kerül az épületben.

Mi épül?építőipari cégekművelődési házak

Hírlevél

Hirdetés