2024.04.18, Csütörtök
Hat tantermes új épület oldja meg a hegyvidéki iskola férőhelyproblémáit
onkormanyzat.mti.hu

Hat tantermes új épület oldja meg a hegyvidéki iskola férőhelyproblémáit

onkormanyzat.mti.hu, kozbeszerzes.hu

2017.05.22. 12:34 - Antal Zsófia

A régóta várt bővítmény már szerkezetkész, az új tanévet itt kezdhetik el a gyerekek. Az átadás után a már meglévő részek felújításával és további bővítésével folytatódhat a munka.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a Tamási Áron Általános Iskola és Német Kéttannyelvű Nemzetiségi Gimnázium legújabb, tanévkezdetre elkészülő „E” épülete. Az önkormányzat 475 millió forintos beruházásának eredményeképp ezúttal hat tanteremmel bővül a hosszú ideje népszerű, ám kapacitásgondokkal küszködő oktatási intézmény. A kivitelezést a budapesti Archibona Kft. végzi.

Váczi János alpolgármester tájékoztatott róla, hogy hamarosan kezdődnek a belsőépítészeti munkák, így már szeptemberben birtokba vehetik a gyerekek a hat új tantermet. A kétszintes, 780 négyzetméteres épületet mozgássérült diákok is önállóan tudják majd használni, a bejárat ugyanis akadálymentesen megközelíthető lesz, míg az emeletre lifttel is fel lehet jutni.

kép: onkormanyzat.mti.hu

Később a már meglévő épület tetejére is újabb emelet kerül

„A Mártonhegyi úti iskolát nyolc tanteremmel adták át 1959-ben. Ma huszonkilenc terem áll rendelkezésre, ami azonban még mindig kevés, hiszen az iskolában harmincegy tanulócsoport folytatja tanulmányait. Az egyre növekvő kapacitásigény miatt a könyvtárban és az ebédlőben is oktatnak, valamint ideiglenes elhelyezést kellett biztosítani a gyerekeknek a Dobsinai utca 7. szám alatti önkormányzati épületben, illetve a Tamási udvarán elhelyezett konténerblokkokban” – mutatta be a jelenlegi körülményeket Váczi János.

„A Tamási az egyik legsikeresebb iskola a Hegyvidéken. Miközben az intézmény körzete kisebb lett, egyre több osztályt kell indítani” – mondta el Pokorni Zoltán polgármester a bokrétaünnepségen. Rövid időn belül az „A” épület átalakítása és bővítése is megkezdődhet, ez utóbbi beruházás keretében – amelynek költségeit a tervek szerint a Klebelsberg Központ állná – újabb szintet emelnek a régi épületre, ahol négy tantermet, illetve egy tanteremként is hasznosítható központi zsibongót alakítanak ki, míg az alagsorban egy nagy tanári szobának biztosítanak helyet.

Az iskola új épületét kivitelező Archibona Kft. 2010-ben jött létre, a budapesti székhelyű cég legutóbbi éves árbevétele 1,64 milliárd forint volt a világhálón fellelhető adatok szerint.

iskolaépítésMi épül?építőipari cégekArchibona Kft.

Hírlevél

Hirdetés