2024.04.19, Péntek
Több mint duplájára növeli üzemét Tatabányán egy koreai műanyaggyártó
illusztráció (lotteindia.com)

Több mint duplájára növeli üzemét Tatabányán egy koreai műanyaggyártó

MTI

2017.07.13. 16:16 - Antal Zsófia

A Lotte még idén nyolcezer négyzetméteres csarnokot hoz létre, a munkavállalók száma is ötvennel nő.

Hirdetés

A dél-koreai Lotte Advanced Materials duplájára bővíti ipari műanyag alapanyagokat gyártó üzemét a Tatabánya-Környe Ipari Parkban – mondta el Jungchul Jeong, a vállalat ügyvezető igazgatója. A társaság jelenleg egy 30.000 négyzetméteres telken 7000 négyzetméteres csarnokban termel, a mostani fejlesztéssel egy 8000 négyzetméteres üzemet építenek egy újonnan vásárolt, 28.000 négyzetméteres területen.

A 4 milliárd forint értékű beruházás 2017 végére készül el és közel ötven új munkahelyet teremt, a munkavállalók száma így meghaladja majd a 150 főt. Jelenlegi csarnokukban hat gépsorral dolgoznak, az új csarnokba első lépcsőként három gyártósort telepítenek, a világon létező legkorszerűbb technológiákat alkalmazva.

A vállalat egy 250 kilométer sugarú körben látja el partnereit műanyagok készítéséhez használható granulátummal. A megrendelések az autóiparból és az elektronikai iparból érkeznek, az autóipar aránya 55 százalék. A Lotte Advanced Materials a műszaki műanyag alapanyagok területén piacvezető Európában, évente ötvenezer tonna granulátumot állítanak elő.

A vállalatot 2011-ben a Samsung alapította Tatabányán, majd a Samsung Chemical csoport és a Lotte cégcsoport világszerte összeolvadt, így a Lotte 2016 májusában vette át az üzemet. A dél-koreai cégcsoport 50 éves múltra tekint vissza, élelmiszeriparral, vegyiparral és turizmussal foglalkoznak, több mint 20 országban vannak jelen. Az ázsiai ország ötödik legnagyobb cégcsoportjának számítanak, Dél-Koreában 180 ezer embert foglalkoztatnak, több mint 12 ezer üzlethelyiséggel rendelkeznek.

Mi épül?ipari parkTatabányaautóiparüzemfejlesztéselektronika

Hírlevél

Hirdetés