2024.04.16, Kedd
Közösségi térként teremti újra Békásmegyer piacát a Market
látványtervek: obvf.hu/heltai

Közösségi térként teremti újra Békásmegyer piacát a Market

onkormanyzat.mti.hu

2017.09.02. 07:01 - Antal Zsófia

5 milliárd forintos beruházásban a régi helyén új piaccsarnok épül 2 év alatt. Akár 200 üzlethelyiség is elfér majd benne, s barátságos, zöld környezettel teszik vonzóvá.

Hirdetés

Megkezdődött az új békásmegyeri piac és közösségi tér kivitelezése. Az Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának beruházásában, kormányzati támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés első lépése a korábbi vállalkozói piac bontása volt a Heltai Jenő téren, majd megtörtént a terület régészeti feltárása. Az új létesítmény építésére az önkormányzat augusztus 29-én a Market Építő Zrt-vel kötött szerződést, nettó 5 milliárd forint értékben.

A szeptemberben induló építkezés a volt vállalkozói piac helyén, egy 190 férőhelyes mélygarázs kialakításával veszi kezdetét, majd az új csarnoképület létrehozásával folytatódik. Az összes hasznos alapterület 11.000 m2, melyből az árusító terület körülbelül 3700 m2 lesz.

A tervek szerint a piaccsarnok egy részben fedett őstermelői piaccal, pavilonos jellegű kiskereskedelmi, szolgáltatói, vendéglátó funkciójú épületrészekkel épül, melyhez egy 2500 négyzetméteres, nyitott, árkádos terekkel lehatárolt, többfunkciós burkolt tér kapcsolódik. A közösségi téren változatos utcabútorok, szökőkút és növénykazetták teszik majd komfortosabbá a vásárlást.

Az üzletek száma függ a felmerülő bérlői igényektől, ezért végleges számadattal csak a kivitelezés végén lehet szolgálni, de előzetes számítások alapján elmondható, hogy akár 200 üzlethelyiség is kialakítható az új piac területén. A projekt várható befejezése 2019 ősz.

Market Építő Zrt.Mi épül?Óbuda-Békásmegyerpiacok

Hírlevél

Hirdetés